Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και το Σύνδεσμο Φιλολόγων Μαγνησίας, συνεχίζουν τις ποιητικές βραδιές στο Αρχοντικό Ζαφειρίου, στον Αγ. Ονούφριο στις 9 μ.μ. Τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου η βραδιά είναι αφιερωμένη στο μεγάλο μας ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο.

Για τον ποιητή και το έργο του θα μιλήσει η Αρετή Τζανετοπούλου, φιλόλογος και μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας, θα απαγγείλει αποσπάσματα από την περίφημη ποιητική σύνθεση του Ν. Γκάτσου, «ΑΜΟΡΓΟΣ», που θεωρείται κορυφαία δημιουργία του ελληνικού ποιητικού υπερρεαλισμού ο Δημήτρης Δαχτυλάς αναπλ. Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, ενώ η Χριστίνα Κουλάκου θα ερμηνεύσει μελοποιημένα ποιήματα του. Στο πιάνο θα τη συνοδεύει ο Παναγιώτης Μπεγλής.

Ο Νίκος Γκάτσος είναι ο ποιητής που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα, ανανεώνοντάς το με τον υπερρεαλιστικό του λόγο, λόγο μπολιασμένο με τη δημοτική μας παράδοση. Αλλά και με τη στάση ζωής του έδωσε τον ποιητικό τρόπο του ζην.

Πηγή: taxydromos.gr