Τσουνάμι κατασχέσεων πρώτης κατοικίας στην Ισπανία του Ραχόι

Ενενήντα πέντε πρώτες κατοικίες κατάσχονταν κάθε ημέρα το 2014 στην Ισπανία του Μαριάνο Ραχόι, ομοϊδεάτη του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Αυτά σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ισπανίας.
Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία συνολικά 34.680 πρώτες κατοικίες ανθρώπων που δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους πέρασαν στα χέρια των τραπεζών…
Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 7,4% σε σχέση με το 2013!
Αν σε αυτά προστεθούν οικόπεδα, αγροτεμάχια, εμπορικά καταστήματα, εξοχικά και γραφεία τα νούμερα είναι ακόμα μεγαλύτερα καθώς φτάνουν τις 119.442 κατασχέσεις, αύξηση κατά 9,3%.
Αυτά σε μια χώρα που η πολιτική, του κ. Ραχόι που όπου βρεθεί και όπου σταθεί βάζει «τρικλοποδιές» στην Ελληνική κυβέρνηση, έχει σαν αποτέλεσμα η ανεργία να έχει φτάσει στο 23,7%.
Ένας στους τέσσερις δηλαδή είναι άνεργος και μάλιστα στις πλέον παραγωγικές ηλικίες.
Το πολιτικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει ο Ισπανός πρωθυπουργός είναι τεράστιο καθώς παρά το ότι βλέπει πως η πολιτική λιτότητας που πρεσβεύει, καταστρέφει τη χώρα του, εντούτοις για να μην απολέσει την στήριξη του Βερολίνου και των ομοϊδεατών του κατακρίνει τις επιλογές της Αθήνας.

Οι θέσεις του Podemos κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την κοινή γνώμη της Ισπανίας και οι επερχόμενες εκλογές ανησυχούν σφόδρα την συντηρητική παράταξη του κ Ραχόι.

koutipandoras.gr