ΗΠΑ: Δικηγόρος προτείνει μια σφαίρα στο κεφάλι για κάθε ομοφυλόφιλο

Σάλο προκάλεσε στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ, το νομοσχέδιο που πρότεινε ένας δικηγόρος από την Καλιφόρνια με το οποίο επιθυμεί να νομιμοποιήσει την εκτέλεση των ομοφυλόφιλων από το κράτος.

Συγκεκριμένα, ο Matt McLaughlin  κατέθεσε νομοσχέδιο στο οποίο αποκαλεί το σεξ μεταξύ ομοφυλόφιλων ως ένα «τερατώδες κακό που ο Παντοδύναμος Θεός … μας προστάζει να καταστείλουμε ως απειλή απόλυτης καταστροφής».

Παράλληλα, καλεί τους ομοφυλόφιλους να «βάλουν τέλος στη ζωή τους με μια στο κεφάλι ή με οποιαδήποτε άλλη κατάλληλη μέθοδο».

Από την πλευρά της, η οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Ομοφυλόφιλων, Cactus, δήλωσε στο νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνια ότι: «Έχουμε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής με το να πολεμάμε τη μισαλλοδοξία όπου και αν βρίσκεται. Αν και πιστεύουμε ότι το μέτρο αυτό δεν μπορεί να τύχει θετικής ψηφοφορία, η συνείδησή μας δε μας επιτρέπει να μείνουμε άπραγοι».

Πράγματι, το νομοσχέδιο του McLaughlin, ο οποίος στο παρελθόν προσπάθησε και απέτυχε να εισάγει την Αγία Γραφή στα σχολεία, είναι απίθανο να προσελκύσει τις 366.000 υπογραφές που χρειάζεται για να καθιστούν περάσει ως πρόταση προς επίσημη ψηφοφορία από το νομοθετικό πολιτειακά σώμα.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τοπικά μέσα της Καλιφόρνια, κατά καιρούς έχουν σημειωθεί πολλές παρόμοιες προσπάθειες για νομοθετική επιβολή και επικράτηση ρατσιστικών και ομοφοβικών πράξεων.

left.gr