Χωρίς πλοίο, χωρίς γιατρό: Παραιτήθηκε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Τήλου

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί σε ολόκληρο το νησί της Τήλου, καθώς τα συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν, αναφορικά με την έλλειψη μόνιμου γιατρού και το συγκοινωνιακό, έχουν φέρει σε απόγνωση τον κόσμο

Σε δηλώσεις της στη ΡΟΔΙΑΚΗ δήμαρχος του νησιού κα Μαρία Καμμά – Αλειφέρη, ανέφερε ότι σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο κατέθεσε την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η ίδια, που παραμένει στην θέση της, έσπευσε στη συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα του νησιού να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, γιατί το νησί έμεινε και πάλι χωρίς γιατρό.

Στην ανακοίνωση που ανήρτησε η δήμαρχος του νησιού στην προσωπική της σελίδα αναφέρει συγκεκριμένα:

Ο γιατρός φεύγοντας από το νησί μας και μη έχοντας σε ποιον να αφήσει τα κλειδιά των ιατρείων τα παρέδωσε στον Δήμο.

Δήλωση/ Ψήφισμα των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Τήλου

Αποφασίσαμε ομόφωνα να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, στην οποία μας έταξαν οι πολίτες της Τήλου, όχι ως μια πράξη φυγής μπροστά στις ανυπέρβλητες δυσκολίες, αλλά ως μια ύστατη κραυγή διαμαρτυρίας.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τη ναυτιλία, σε αγαστή συνεργασία με γκρίζες ζώνες της κρατικής γραφειοκρατίας, μας έκλεψαν τη ναυτιλιακή γραμμή ζωής για την Τήλο, που είχαμε αποκτήσει με πολλούς αγώνες και θυσίες.

Έτσι το ακριτικό μας νησί καταδικάζεται, εν ονόματι της μονοπώλησης της ακτοπλοΐας στην περιοχή, σε οικονομικό μαρασμό, στην αρχή μάλιστα της τουριστικής περιόδου. Αλλά και εκτίθενται σε ταλαιπωρίες και κινδύνους οι εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες του.

Διαμαρτυρόμαστε επίσης γιατί εν έτει 2015 η Τήλος έμεινε από την Πέμπτη 14-05-2015 χωρίς ούτε ένα -αριθμός 1- γιατρό με ότι αυτό σημαίνει για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί, ενώ τα αρμόδια υπουργεία ναυτιλίας και υγείας εκφράζουν τη θέληση να επιλύσουν τα τραγικά προβλήματα, τα συμφέρονται αποδεικνύονται ισχυρότερα όχι μόνο από τη θέληση και τις ανάγκες των κατοίκων της Τήλου, αλλά και από τη δημοκρατική πολιτική εξουσία.

Εμείς όμως δεν μπορούμε να παριστάνουμε την τοπική εξουσία, όταν δεν έχουμε απολύτως καμιά δυνατότητα να επιλύσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Καλούμε τα αρμόδια υπουργεία, πριν είναι τραγικά αργά, να βρουν λύσεις, ξεπερνώντας τα γραφειοκρατικά και νομικίστικα εμπόδια που παρεμβάλλουν οι γνωστοί άγνωστοι για πολύ γνωστούς λόγους.

Θα είμαστε παρόντες στον αγώνα για να μην πέσει η Τήλος μας θύμα εκείνων που βάζουν τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους.

Τήλος, 15-05-2015

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τήλου

left.gr