Ανακοίνωση σχετικά με τη διοργάνωση του Athens Pride – αποκλεισμός τρανς

Η οργάνωση Κόσμος χωρίς πολέμους και βία αποφάσισε για πρώτη χρονιά φέτος να μην συμμετέχει στο Athens Pride 2015. Ο λόγος της απόφασης δεν είναι άλλος από το γεγονός του αποκλεισμού των τρανς ατόμων από την επιτροπή διοργάνωσης, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις για συνεργασία σε αυτό το επίπεδο και του Σωματείου Διεμφυλικών Ελλάδας και του Queer Trans και πολλών (αν όχι όλων) των οργανώσεων της ελληνικής κοινότητας LGBTQI ήδη από το περασμένο καλοκαίρι.

Η οργάνωσή μας θεωρεί το συγκεκριμένο φεστιβάλ κορυφαία διοργάνωση ορατότητας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων της LGBTQI κοινότητας της Αθήνας αλλά και όλης της Ελλάδας. Είναι ακριβώς αυτός ο χαρακτήρας του Athens Pride που δεν χωρά αποκλεισμούς, ειδικά των τρανς ατόμων που υφίστανται τη χειρότερη μορφή διακρίσεων και πολλές φορές εξευτελισμού από μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Θεωρούμε ότι η συμμετοχή τους στην επιτροπή διοργάνωσης θα πρόσθετε σε γνώση, ευαισθησία, εμπειρία, φαντασία, μαχητικότητα, αποτελεσματικότητα και συμβολισμό.

Σε περίπτωση που το Athens Pride αποφασίσει στο μέλλον να άρει αυτόν τον αποκλεισμό, η οργάνωσή μας προτίθεται να υποστηρίξει ξανά την ημέρα της υπερηφάνιας όπως άλλωστε έκανε κάθε χρόνο και μάλιστα από την αρχή της διοργάνωσης το 2005.