Στο Περάμα για τον Ουαλίντ

Αντιφασιστική δράση της ΟΡΜΑ το Σάββατο 30 Μαϊου στο Πέραμα εν όψει της δίκης για τον Ουαλίντ.

“Το Σάββατο στις 30 Μαιου πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στα εκδοτήρια εισιτιρίων των ferry boats στο Πέραμα στα πλαίσια της προπαγάνδας της δίκης της υπόθεσης Ουαλίντ. Μοιράστηκαν κείμενα τα οποία είχαν ως περιεχόμενο την κριτική μας στη στάση της αστικής δικαιοσύνης τους τελευταίους μήνες σε υποθέσεις που αφορούσαν μπάτσους και φασίστες. Παράλληλα καλούσαμε τον κόσμο να δηλώσει δυναμικό παρόν στην επόμενη φάση της δίκης που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου όπου και θα παρθεί η τελική απόφαση για τους 4 βασανιστές.
Κατα τη διάρκεια της δράσης φωνάχτηκαν συνθήματα και η συμμετοχή των αλληλέγγυων μεγάλη.

Έχοντας ως δεδομένο τα ακροδεξία χαρακτηριστικά που κυριαρχούν, την επικινδυνότητα και το γεγονός πως δεν έχει συμβεί παρόμοια κινητοποίηση τα τελευταία χρόνια στην εν λόγω περιοχή, έχουμε κάθε λόγο να πανηγυρίζουμε. Το Πέραμα από το 2009 που άρχισε η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή να αυξάνει τα ποσοστά και την επιρροή της στην κοινωνία, αποτελούσε ένα από τα βασικά κάστρα κέντρου αγώνα της. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν μέλη του ΚΚΕ λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα;

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού, αντιλαμβανόμενη τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν και κόντρα στις αυταπάτες περί κρατικού αντιφασισμού και σλόγκαν τύπου ‘’μορφώστε τους ναζί’’ αποφάσισε να σταθεί κόντρα στο ρεύμα που υπάρχει και να στήσει για άλλη μια φορά το αντιφασιστικό λάβαρο στις γειτονιές του Πειραιά (είχαν προηγηθεί οι δράσεις μας σε Σαλαμίνα, Νίκαια και στα γραφεία τους στον Πειραιά).

Δεσμευόμαστε πως θα ακολουθήσουν ανάλογες δράσεις και πως θα παραμείνουμε συνεπείς στις παρεμβάσεις και στην ιδεολογία που εκπροσωπούμε. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και τους σύντροφους που στήριξαν είτε με την παρουσία τους είτε από την οποιαδήποτε σκοπιά στην οποία βρίσκοντουσαν, τη δράση. Ειδικά τους συντρόφους από την Α.Π.Α.Π.Φ. (Αντιφασιστική παρέμβαση Αλίμου – Π. Φαλήρου).

Υ.Γ: Ζήσαμε ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές όταν ο κόσμος μας φόρτωνε θετικά σχόλια και μας ενθάρρυνε να συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον αντιφασιστικό δρόμο που έχουμε ήδη χαράξει. Αυτές οι στιγμές μας γεμίζουν επιβράβευση και πείσμα για τη συνέχεια.”

athens.indymedia.org