Ένα εκατομμύριο ευρώ ζητά η Coca Cola από τους απεργούς

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου εκδικάζεται η αγωγή της πολυεθνικής στην Ευελπίδων και η Ομοσπονδία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατουπαλληλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) καλεί σε κινητοποίηση μπροστά από τα δικαστήρια.

Ένα εκατομμύριο ευρώ ζητά η πολυεθνική Coca Cola ως αποζημίωση από τους απεργούς, επειδή, όπως υποστηρίζει, η διαμαρτυρία τους ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, έχει επηρεάσει το καταναλωτικό κοινό και δεν αγοράζει τα προϊόντα της.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΠ

“Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια της προσπάθειας τρομοκράτησης και εκφοβισμού των απεργών της Coca Cola, της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας αλλά και όσων στελεχών συμμετέχουν στον τιτάνιο απεργιακό αγώνα και εκστρατεία ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για το πραγματικό πρόσωπο της πολυεθνικής Coca Cola, η εταιρεία κατέθεσε αγωγή στα Ελληνικά δικαστήρια.

Ζητά από αυτούς που οδήγησε στην ανεργία και τη φτώχεια, ένα εκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση επειδή η διαμαρτυρία τους και η γνωστοποίηση της κατάστασής τους έστρεψε το καταναλωτικό κοινό μακριά από τα προϊόντα της εταιρείας, παρά τα υπέρογκα ποσά που δαπανά η πολυεθνική σε διαφημίσεις και προσφορές.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους συνδικαλιστές και την ημέρα της δίκης Πέμπτη 4 Ιούνη 2015 θα είμαστε όλοι μπροστά στα δικαστήρια Ευελπίδων στην Αθήνα.

Τα λεωφορεία από Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (24:00) από το άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους.

left.gr