Ινδία: Γονείς βιάζουν ομοφυλόφιλα παιδιά για να τα «θεραπεύσουν»

Ένα νεαρό αγόρι στην Ινδία έπεσε θύμα βιασμού από την ίδια του τη μητέρα, σε μια προσπάθεια να «θεραπευτεί» από τις ομοφυλοφιλικές του τάσεις ενώ αντίστοιχα λεσβίες βιάζονται από τα ξαδέρφια τους. Επιμέλεια: Τόνια Γκόρου

Οι “διορθωτικοί βιασμοί” διενεργούνται από τα μέλη της οικογένειας του θύματος σε μια προσπάθεια να γίνουν τα παιδιά ετεροφυλόφιλα. Ένας ινδικός οργανισμός υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων (LBGT), μάλιστα, προειδοποιεί πως οι γονείς πολλές φορές επιλέγουν οι ίδιοι ποιο μέλος της οικογένειας θα βιάσει το παιδί τους.

H σεξουαλική πράξη μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου τιμωρείται με 10 χρόνια φυλάκισης στην Ινδία, επομένως οι οικογένειες συνηθίζουν αυτή την πρακτική. «Είμαστε σίγουροι πως υπάρχουν πολύ περισσότερες υποθέσεις, όμως δεν γίνονται καταγγελίες. Μαθαίνουμε γι’ αυτές όχι επειδή έγιναν καταγγελίες βιασμού, αλλά επειδή τα θύματα ήθελαν να το σκάσουν από τα σπίτια τους», δήλωσε μέλος της οργάνωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα θύματα προτιμούν να κόψουν κάθε επικοινωνία με την οικογένεια, παρά να προχωρήσουν σε μια καταγγελία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mirror, η υπόθεση του βιασμού του αγοριού από την μητέρα του, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και σόκαρε την κοινή γνώμη. Σε αυτό το κλίμα ο παραγωγός ταινιών Deepthi Tadanki αποφάσισε να βασίσει την επόμενη ταινία του σε αυτό το περιστατικό, καθώς όπως δήλωσε «πολλοί βιασμοί δεν καταγράφονται στην Ινδία και θα περάσουν πολλά ακόμα χρόνια πριν μιλήσει κάποιος ανοιχτά για τους “επιδιορθωτικούς βιασμούς”. Γι’ αυτό θέλω να αφηγηθώ αυτήν την ιστορία».

Έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει ευρεία αποδοκιμασία της ομοφυλοφιλίας στην Ινδία, αναγκάζοντας πολλούς γκέι άνδρες και γυναίκες να ζουν διπλή ζωή. Οι φονταμεταλιστές ινδουιστές έχουν συχνά αποκαλέσει τις σχέσεις του ιδίου φύλου μια ασθένεια που εισήγαγε ο δυτικός πολιτισμός.

tvxs.gr