Εκατοντάδες ανθρακωρύχοι εγκλωβισμένοι

Εκατοντάδες ανθρακωρύχοι εγκλωβίστηκαν στην ανατολική Ουκρανία την Τετάρτη, όταν διακόπηκε το ρεύμα σε δύο ορυχεία που δέχτηκαν πυρά, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία

Διοικητής των αυτονομιστών ανακοίνωσε στο πρακτορείο ειδήσεων των ρωσόφωνων, Dan, ότι διακόπηκε το ρεύμα σε δεύτερο ορυχείο -το Ζασιάντκο-, αφήνοντας εγκλωβισμένους και χωρίς φως 576 ανθρακωρύχους.

 

Νωρίτερα, το ρεύμα είχε διακοπεί στο ορυχείο Σκοτσίνσκι, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πάνω από 350 ανθρακωρύχοι.

 

Επίσημες πηγές αναφέρουν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA ότι σωστικά συνεργεία απεγκλωβίζουν τους ανθρακωρύχους του Σκοτσίνσκι.

 

Νέοι θάνατοι στην ανατολική Ουκρανία και μάχες την Τετάρτη προκάλεσαν νέους φόβους για την κατάρρευση της εύθραυστης εκεχειρίας που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους ρωσόφωνους αυτονομιστές.

 

Δεκαπέντε μαχητές και πολίτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις κοντά στη Μαριίνκα της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε διοικητής των αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονέτσκ.

 

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η προσπάθεια ρωσόφωνων αυτονομιστών να καταλάβουν στρατιωτικές θέσεις στη Μαριίνκα, στα δυτικά του Ντονέτσκ παρεμποδίστηκε.

 

Οι αυτονομιστές, πάντως, αρνούνται ότι πραγματοποιούν επιχείρηση στη Μαριίνκα.
thepressproject.gr