Ανακοίνωση – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ανακοίνωση – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε  Γενική Συνέλευση στο Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού. Στην συγκεκριμένη Συνέλευση, καταθέσαμε σαν Αντεπίθεση, ψήφισμα των αγωνιζομένων εργαζομένων της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ-3, προς έγκριση από το Σώμα.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα κατατίθεται και σε πολλά Σωματεία εργαζομένων, για την αλληλεγγύη στον δίκαιο και αποφασιστικό αγώνα που κάνουν εδώ και πολλούς μήνες οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ-3. Διεκδικούν την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ-3, την επαναπρόσληψή τους και ταυτόχρονα το αγαθό της Δημόσιας ενημέρωσης όπως το βιώσανε αυτούς τους μήνες χωρίς οποιαδήποτε απομάκρυνση των συντελεστών τους, και με δεδομένη την παραμονή των αλληλέγγυων που εργάστηκαν για την παραγωγή προγράμματος. Μια ΕΡΤ-3, ανοιχτή φωνή για τις κοινωνικές ομάδες που συνήθως τη στερούνται. Ήταν αυτονόητο για εμάς, ως παράταξη, να θέσουμε το ζήτημα και στο Συνδικάτο στο οποίο παρεμβαίνουμε και να δείξουμε την στήριξή μας.

Για άλλη μια φορά όμως, δυστυχώς, η παράταξη της Τ.Ε. (Ταξική Ενότητα – ΠΑΜΕ), που έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Συνδικάτου, έδειξε το αληθινό της πρόσωπο. Κατά την ψηφοφορία, ψήφισαν λευκό(!), αφού προηγουμένως «δικαιολόγησαν» την θέση τους αυτή, με αστεία επιχειρήματα, όπως ότι ήταν οι πρώτοι που στήριξαν τον αγώνα από την στιγμή που έπεσε το ‘’μαύρο’’ και ξενυχτούσαν εκεί μαζί με τους εργαζόμενους, αλλά απλά δεν συμφωνούν με κάποια σημεία του ψηφίσματος. Η αλήθεια όμως είναι άλλη, αφού στην αρχή αυτού του αγώνα η Τ.Ε. και το ΠΑΜΕ συμμετείχε για να τον εκμεταλλευτεί, με σκοπό την προβολή τους και να δείξει στους εργαζόμενους πως πρέπει να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο αγώνα. Στην συνέχεια βέβαια, ήταν οι πρώτοι που έκαναν αιτήσεις για τον ενδιάμεσο φορέα… Αποδεικνύεται λοιπόν, για άλλη μια φορά, ο διασπαστικός και απομονωτικός ρόλος της Τ.Ε., που μόνο Ταξική Ενότητα δεν πρέπει να αυτοαποκαλείται!

Ουσιαστικά ο λόγος που δεν εγκρίθηκε το συγκεκριμένο ψήφισμα από την Τ.Ε. ,είναι πως δεν πιστεύει σε τέτοια εγχειρήματα ( κατάληψη και αυτοδιαχείριση), και διαφωνεί με τον συγκεκριμένο αγώνα και αυτό το εγχείρημα, όπως και με άλλους παρόμοιους αγώνες που δόθηκαν στον κλάδο του Επισιτισμού (βλ.Applebee’s). Η παράταξή μας, στήριξε και στηρίζει τέτοιους παραδειγματικούς αγώνες, ως απάντηση στην κρίση και την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα δικαιώματά τους.

Σαν Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό ( Συνδικαλιστική παράταξη της Ο.Κ.Δ.Ε.), καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη στάση και δηλώνουμε το παρών, όπως κάνουμε από την αρχή αυτού του παραδειγματικού αγώνα με την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ-3 και στα δίκαια αιτήματά τους.

      ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:   ΤΗΛ. 6982 268 508,    antepithesistonepisitismo.blogspot.com