Συνελήφθη ο άνδρας που έλιωσε τον σκύλο του σέρνοντας τον με το αγροτικό στη Μαγνησία

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Συνελήφθη τελικά ο 69χρονος άνδρας κάτοικος Φαρσάλων που το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουνίου εντοπίστηκε να σέρνει τον σκύλο του στην άσφαλτο με το αγροτικό του όχημα σε επαρχιακό δρόμο της Μαγνησίας κοντά στον κόμβο των Μικροθηβών. Η Ελίνα Ζήση, που οδηγούσε το αυτοκίνητο της, είδε τι συνέβη και κατήγγειλε τον δράστη στην Αστυνομία μίλησε στο www.zoosos.gr και μας εξήγησε ότι επί πέντε χιλιόμετρα λίγο μετά τις 17:30 χθες έκανε νόημα στον οδηγό να σταματήσει και εκείνος την αγνοούσε επιταχύνοντας. Μόνο όταν διερχόμενοι άνδρες οδηγοί, βλέποντας το σκυλί να λιώνει στην άσφαλτο, του έκοψαν το δρόμο ο 69χρονος αναγκάστηκε να σταματήσει.

Ο οδηγός του μπλε αγροτικού αυτοκινήτου με το που σταμάτησε επιτέθηκε φραστικά σε εκείνους οι οποίοι νοιάστηκαν για το σκυλί, ισχυρίστηκε «ότι το κωλόσκυλο έπεσε από την καρότσα» την οποία είχε φορτωμένη με κλουβιά με αποτέλεσμα το σκυλί – ακόμα και αν το είχε βάλει εκεί – να μην χωράει σε αυτή, και αφού έκοψε το σχοινί με το οποίο το είχε δεμένο στην πόρτα της καρότσας, πέταξε το πτώμα του ζώου του σε παρακείμενο χαντάκι και έφυγε.

Η αυτόπτης μάρτυρας, που κάλεσε την Αστυνομία σήμερα προχώρησε σε συμπληρωματική κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και εκεί αναγνώρισε και από την φωτογραφία που της έδειξαν τον δράστη.

Ο 69χρονος από τα Φάρσαλα, που είναι ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Αλμυρού ότι το σκυλί έπεσε κατά λάθος και ότι πρόκειται για ατύχημα. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί δεν σταμάτησε, ενώ κατάλαβε ότι του έκανε νόημα διερχόμενη οδηγός, απάντησε ότι και αυτό ήταν λάθος… Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί πέταξε το πτώμα του σκύλου και έφυγε πριν φτάσει η Αστυνομία στο σημείο ο 69χρονος απάντησε ότι και αυτό ήταν λάθος του!

prostimo30000euro

O νόμος (άρθρο 21 του νόμου 4039/2012) ξεκάθαρα αναφέρει 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό!

Ο δράστης – αφού σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία – θα δικαστεί για την έκθεση ζώου σε κίνδυνο, για την παραμέληση του κατοικίδιου του και για το ότι πέταξε το πτώμα σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012, ενώ ακόμα δεν έχουν βγει τα αποτέλεσμα της νεκροψίας του σκυλιού, που θα δείξουν από τι πέθανε το ζώο.

Θυμίζουμε ότι η Ελίνα Ζήση μας είχε αναφέρει ότι το σκυλί, που βλέπετε στη φωτογραφία πεταμένο στο χαντάκι, είχε στην κυριολεξία λιώσει καθώς ο δράστης το έσερνε για πολλά χιλιόμετρα και μάλιστα με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Η κα Ζήση στην οποία αξίζουν συγχαρητήρια για την επιμονή της, μας τόνισε ότι ο δράστης επιτέθηκε φραστικά ακόμα και στη μητέρα της που ήταν συνοδηγός και βλέποντας το ζώο λιωμένο έκανε στην κυριολεξία εμετό, ενώ τα δύο πιτσιρίκια 2,5 και 3 ετών αντίστοιχα έκλαιγαν κατατρομαγμένα από το φρικτό θέαμα.

Αξίζει να φέρουμε ότι από την στιγμή που ο δράστης παραδέχτηκε την πράξη του θα πρέπει να του επιβληθεί και το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο όπως ορίζει η νομοθεσία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας εξιχνιάστηκε περίπτωση βασανισμού και θανάτωσης σκύλου που έλαβε χώρα χθες στον Αλμυρό και συνελήφθη σήμερα (10-06-2016) το πρωί στην πόλη, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας 69χρονος ημεδαπός, ως δράστης.

Ειδικότερα, χθες (09-06-2016) το βράδυ, υποβλήθηκε σχετική καταγγελία στις αστυνομικές Αρχές, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης βασάνιζε σκύλο, σέρνοντάς τον στο δρόμο με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τη θανάτωσή του. Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Επισημαίνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή/και χρηματική ποινή. Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά».

Διαβάστε επίσης:

Κατήγγειλε τον άνδρα που έδεσε σκύλο και τον έσερνε με το αγροτικό στην άσφαλτο στον κόμβο Μικροθηβών

Βρήκε 4 νεογέννητα κουτάβια κλεισμένα σε τσουβάλι πεταμένα στον Αλμυρό Μαγνησίας

Φυτόκο Μαγνησίας: Βρήκε τον σκύλο εγκαταλελειμμένο δεμένο με σύρμα σε πάσσαλο χωρίς τροφή και νερό

Υιοθέτησε τον γάτο που βρέθηκε παράλυτος πυροβολημένος 2 φορές με αεροβόλο στις Αλυκές Βόλου

Έκκληση για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας του πυροβολημένου σκύλου που βρέθηκε στο Φυτόκο Μαγνησίας

Είχε αλυσοδεμένο χωρίς τροφή και νερό τον σκύλο του για να τον τιμωρήσει στον Άγιο Ονούφριο Μαγνησίας

Σούρπη Μαγνησίας: Το βρήκε εγκαταλελειμμένο μέσα σ’ ένα αυλάκι

Αερινό Μαγνησίας: Κρέμασε την αλεπού στην πινακίδα του STOP

Σκελετωμένο και άρρωστο στην Γορίτσα Μαγνησίας

Βόλος: Δίνουν 1.000 ευρώ σε όποιον καταγγείλει ποιος βασάνισε τον σκύλο

Βόλος: Έδεσε με σύρμα το στόμα του σκύλου

Καλά Νερά Μαγνησίας: Μάζεψαν υπογραφές ζητώντας την εξόντωση των αδέσποτων

Βόλος: Έβγαλε το σύρμα από το στόμα του σκύλου

Αμαλιάπολη Μαγνησίας: Του έκοψαν τον λαιμό με τσεκούρι ή φτυάρι

Αγριά Μαγνησίας: Τον είδαν και τον κατήγγειλαν επειδή εγκατέλειψε 9 σκυλιά

Βόλος: Αναζητούν τον άνδρα που εγκατέλειψε το σκυλάκι έξω από το κτηνιατρείο και τον κατέγραψε η κάμερα (βίντεο)

Βόλος: Περιφερόταν άρρωστο και πυροβολημένο από αεροβόλο

zoosos