Δικαίωση για τον Αιγύπτιο εργάτη Ουαλίντ – Οριστικά καταδικάστηκαν οι βασανιστές του

Ένοχοι για τα αδικήματα της αρπαγής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ληστείας

Ένοχοι κρίθηκαν οριστικά και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση βασανισμού του Αιγύπτιου εργάτη, Ουαλίντ Τάλεμπ, στη Σαλαμίνα.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά επέβαλε ποινή φυλάκιση 13 ετών κατά συγχώνευση, στο πρώην αφεντικό του Ουάλιντ και ιδιοκτήτη φούρνου στη Σαλαμίνα, Γιώργο Σγούρδα, 5 ετών με αναστολή στον γιο του, Σταμάτη Σγούρδα, 10 ετών στον Γιώργο Ζαχαριάδη, και 9 ετών στον Φρέντερικ Ζότο (συνεργοί του Γ. Σγούρδα).

Όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της αρπαγής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ληστείας. Στον Σγούρδα δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό – αντίθετα, στον γιο του, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, Ζαχαριάδης και Ζότος, οδηγήθηκαν στη φυλακή, όπου ήδη βρίσκεται ο Γ. Σγούρδας από το καλοκαίρι του 2015.

Το δικαστήριο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, που είχε καταδικάσει σε 13 χρόνια κάθειρξης τον Γιώργο Σγούρδα, σε 5 χρόνια με αναστολή τον γιο του, Σταμάτη, και σε 10 χρόνια τους συνεργούς, Ζαχαριάδη και Ζότο, οι οποίοι δεν είχαν φυλακίστηκαν λόγω του ανασταλτικού χαρακτήρα της έφεσης.

Ο ίδιος ο Ουαλίντ υποδέχθηκε με δάκρυα χαράς την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ στο πλευρό του είχε όλον αυτό τον καιρό φίλους και αλληλέγγυους.

alfavita