Κλιμακώνεται η αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας και δίψας Ρούπα – Μαζιώτη – Τα χειρόγραφα Ρούπα και της 25χρονης

Κλιμακώνεται και με κράτημα των προαυλίων για όλο το μεσημέρι, η κινητοποίηση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και δίψας Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη για να σταματήσει η εκδικητική κράτηση του 6χρονου παιδιού τους και να αναλάβουν τη φροντίδα του οι συγγενείς πρώτου βαθμού.

  • Τα προαύλια θα παραμείνουν ανοιχτά στην ειδική πτέρυγα των πολιτικών κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές, καθώς και στις Α, Γ και Δ πτέρυγες των ανδρικών φυλακών.

Τα κείμενα αλληλεγγύης των πολιτικών κρατουμένων:

  • Πρωτοβουλεία Πολιτικών Κρατουμένων:

Στο πόλεμο, οι αντίπαλοι δείχνουν το ήθος τους. Άλλοι πολεμούν για την ελευθερία και την επανάσταση και άλλοι κρατούν εκδικητικά όμηρο ενα εξάχρονο παιδί. Με απόφαση εισαγγελέως ανηλίκων το εξάχρονο παιδί του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα αντί να δωθεί στους συγγενείς τους, ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ σε νοσοκομειακό χώρο ώστε να αξιολογηθεί δήθεν η φυσική του κατάσταση, χωρίς καν να υπάρχει δυνατότητα στους συγγενείς να το επισκεφτούν. Απαιτούμε να πάψει η εκδικητική κράτηση του 6 χρονου παιδιού και να δωθεί άμεσα στους συγγενείς του. Για αυτό ως διαμαρτυρία καθόμαστε έξω απο τα κελιά μας στην ειδική υπόγεια πτέρυγα μια ώρα μετά το νυχτερινό κλείσιμο.

  • Κείμενο αλληλεγγύης φυλακισμένων αναρχικών στους απεργούς πείνας και δίψας:

Σήμερα το πρωί δύο αναρχικές συντρόφισσες, η Κ.Α. και το μέλος του Ε.Α. Πόλα Ρούπα αιχμαλωτίζονται από τους μπάτσους.

Η συντρόφισσα Πόλα πέφτει στα χέρια τους έχοντας μαζί της και τον γιό της, τον οποίο χωρίζουν από τη μητέρα του και τον κρατούν στο τμήμα ανηλίκων.
Πίσω από τις τσιρίδες των κορακιών της Tv και τις δάφνες που προσδοκούν υφιστάμενοι και πολιτικοί προϊστάμενοι για την “νέα τους επιτυχία” κρύβεται η στυγνή ωμότητα του κρατικού μηχανισμού. Τόσο απέναντι στις συντρόφισσες που ξέρουμε καλά σε τι μεθόδους ψυχολογικής και σωματικής βίας υποβάλλονται αυτές τις ώρες, αλλά κυρίως απέναντι στο εξάχρονο παιδί που χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης.

Ας μην έχει κανείς αμφιβολία για το που μπορεί να φτάσει η εκδικητικότητα τους σ’ αυτό τον πόλεμο. Μόνο εμπόδιο μπορεί να σταθεί η αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη τόσο από πολιτικής πλευράς, όσο και από ανθρώπινης ενάντια στον ψυχικό βασανισμό ενός μικρού παιδιού που υποβάλλουν σε ανάκριση και του στερούν το οικείο του περιβάλλον.
Αριστερά και δεξιά καθίκια, που είστε προς το παρόν στη πολιτική διαχείριση της καπιταλιστικής μηχανής, ούτε να το σκέφτεστε να συνεχιστεί αυτή η αθλιότητα.

Τα περί ιδρύματος για το εξάχρονο παιδί θα μείνουν μόνο στα βρωμερά στόματα των εκβιαστών μπάτσων και ανακριτών.

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της απεργίας πείνας και δίψας των αναρχικών Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη.

Να δωθεί τώρα το παιδί στους συγγενείς του.

Αλληλεγγύη με όσους/ες δεν σκύβουν το κεφάλι.

Πόλεμο στην εξουσία μέχρι την κοινωνική επανάσταση και την αναρχία.

Δημήτρης Πολίτης

Παναγιώτης Ασπιώτης

Γιάννης Μιχαηλίδης

Αντώνης Σταμπούλος

Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος

Τάσος Θεοφίλου

Γιώργος Καραγιαννίδης

Αλέξανδρος Μητρούσιας

Γρηγόρης Σαραφούδης

Αργύρης Ντάλιος

Φοίβος Χαρίσης

Νίκος Ρωμανός

Γρηγόρης Τσιρώνης

Μάριος Σεϊσίδης

Κώστας Σακκάς

Γιώργος Πετρακάκος

Σπύρος Χριστοδούλου

  • Για να σπάσει η ομηρία…- Κώστας Γουρνάς:

Ο καπιταλισμός δεν είναι μόνο ένα άδικο οικονομικό σύστημα που προκαλεί τεράστιες κοινωνικές ανισότητες ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς. Είναι και ένα βαθιά ανήθικο σύστημα αξιών που πρεσβεύεται καθημερινά, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από μια τάξη που συγκεντρώνει τα χειρότερα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου είδους.

Και όσο για τους εγχώριους τιμητές του, τους υπηρέτες των οικονομικών συμφερόντων που προσκυνούν τα μεγάλα αφεντικά ενώ παράλληλα επιδεικνύουν την πυγμή τους στους αδυνάτους, καθημερινά καταδεικνύουν μεγαλοπρεπώς την πολιτική τους δειλία και τη μικρότητα τους.

Γιατί μόνο ως πράξη δειλίας μπορεί να χαρακτηριστεί η εκδικητική μεταχείριση, η ομηρία ενός μικρού παιδιού ως όχημα πίεσης προς τους επαναστάτες γονείς του.

Να δοθεί άμεσα ο γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη στο συγγενικό του περιβάλλον.

  • Δίωρη βραδινή στάση στις φυλακές Κορυδαλλού για αλληλεγγύη στην απεργία δίψας Μαζιώτη-Ρούπα (από τις πτέρυγες Α, Γ, Δ)

Δίωρη βραδινή στάση θα πραγματοποιηθεί απόψε στις φυλακές Κορυδαλλού σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και δίψας Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα, για να σταματήσει η κράτηση του γιου τους Βίκτορα Λάμπρου και να δοθεί στους συγγενείς πρώτου βαθμού.

Στη στάση συμμετέχουν η ειδική πτέρυγα των υπόγειων των γυναικείων φυλακών όπου κρατούνται οι πολιτικοί κρατούμενοι, καθώς και η Α και Δ και η Γ ακτίνες των ανδρικών φυλακών.

  • Για σύσταση νέας τρομοκρατικής οργάνωσης κατηγορούνται Ρούπα και 25χρονη
  • Μυνητήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου κατέθεσε η Πόλα Ρούπα. Ο 6χρονος γιος των φυλακισμένων μελών του Επαναστατικού Αγώνα Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη κρατείται σε απομόνωση και φρουρούμενος από μπάτσους στο Νοσοκομείο Παίδων (χωρίς να επιτρέπεται επισκεπτήριο από συγγενείς πρώτου βαθμού).
  • Στις 3 σήμερα συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Παίδων
  •  Μαύρο & Κόκκινο | Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην απεργία πείνας/δἰψας Ρούπα-Μαζιώτη Παρασκευή 10.00π.μ. Αγ. Σοφίας & Τσιμισκή:                       

Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός δεν κρύβεται. Αντιθέτως η δύναμη του έγκειται στο να δείχνει -και να επιβάλλει- το πιο απάνθρωπο πρόσωπό του. Το κράτος και η κυβέρνηση της Αριστεράς, ζηλεύοντας τη δόξα της Φρειδερίκης απαγάγουν το εξάχρονο παιδί των αναρχικών Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα και το κρατούν έγκλειστο μακριά από τους οικείους του. Φυσικά στόχο έχουν την πίεση στους γονείς του και την εκδίκηση, έννοια που συγκροτεί τον πυρήνα της κρατικής βαρβαρότητας.Οι γονείς του ξεκινούν άμεσα απεργία πείνας και δίψας απαιτώντας να δοθεί εδώ και τώρα η επιμέλεια του παιδιού στους συγγενείς του. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα αιτήματα και τον αγώνα των Μαζιώτη-Ρούπα και απαιτούμε επίσης την απελευθέρωση του παιδιού και την επιστροφή του αμέσως στους συγγενείς του.

Όσο λοιπόν ο πολιτικός και θρησκευτικός θίασος των ηγετών μας θα χαριεντίζεται με σταυρούς και βασκανίες, κάνοντας τις γνωστές γελοίες δηλώσεις για ανάπτυξη, δημοκρατία και ευημερία εμείς καλούμε σε αναρχική συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 10.00 το πρωί στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγ. Σοφίας.

συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό

μαύρο και κόκκινο

  • ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Σ.ΚΟΝΤΟΝΗ

Μετά τη σύλληψη της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα μέλους του Επαναστατικού Αγώνα και της συντρόφισσας που συνελήφθη σε παράλληλη επιχείρηση στο Μπραχάμι, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη ΓΑΔΑ. Ακολούθησε ανοιχτή συνέλευση στο Πολυτεχνείο η οποία και πραγματοποίησε παρέμβαση έξω από το σπίτι του Σ. Κοντονή υπουργού Δικαιοσύνης. Η μαζική παρέμβαση από αλληλέγγυους και αλληλέγγυες αποτελεί μια πρώτη αντανακλαστική κίνηση στην εκδικητική ομηρία από το κράτος του 6χρονου παιδιού των συντρόφων Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί άμεσα η επιμέλεια του παιδιού τους στους συγγενείς τους.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΡΟΥΠΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

  • Δήλωση Νίκου Μαζιώτη και έναρξη απεργίας πείνας και δίψαςΜετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα, η εισαγγελέας ανηλίκων Νικουλού αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου μας στους συγγενείς της Πόλας, μην επιτρέποντας καν να το δουν, μη γνωστοποιώντας στο συνήγορο μας το που βρίσκεται.
    Το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα. Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
    Οι πρακτικές της εισαγγελέως Νικολού είναι παρόμοιες με αυτές παλαιότερων εποχών, όπως ήταν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου. Ο γιος μας είναι το παιδί δυο επαναστατών και είναι υπερήφανος για τους γονείς του. Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός. Τις επιλογές μας τις υπερασπιζόμαστε με την ίδια μας την ζωή.
    Από σήμερα ξεκινάω μαζί με την συντρόφισσα μου απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος μας στους συγγενείς.
    Η ένοπλη επανάσταση των από κάτω είναι η μόνη λύση.Νίκος Μαζιώτης
    5-1-2017
  • Δήλωση Πόλας Ρούπα και έναρξη απεργίας πείνας και δίψας

Εγώ η Πόλα Ρούπα δηλώνω ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί τώρα το βάζουν μέσα σε αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο, είναι γεγονός, όμως το να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να το φέρουν να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού, και να το με απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα, είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών.
Ξεκινάω τώρα απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και την αδερφή μου. Σε ό,τι αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ.
Ζήτω η επανάσταση!

Πόλα Ρούπα
5-1-2017

Το χειρόγραφο σημείωμα της 25χρονης:

Το χειρόγραφο σημείωμα της Πόλας Ρούπα:

Δήλωση της συντρόφισσας Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου

Είμαι αναρχικιά, μέλος της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Οι μόνοι τρομοκράτες είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Αρνούμαι να φάω και να πιω έως ότου το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη δοθεί σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου

ανακοίνωση της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου, ΕΚΑΜ και “αντιτρομοκρατική” εισέβαλαν στο σπίτι που διέμενα με τον 6χρονο γιο μου και γιο του Νίκου Μαζιώτη και μας συνέλαβαν. Όταν φτάσαμε στην ασφάλεια, πήραν το παιδί μου μακριά μου. Η βίαιη απομάκρυνση ανηλίκου από τη μάνα του είναι αρπαγή. Το παιδί μας, παρά τις επίμονες προσπάθειες που έκανα, δεν μπόρεσα να το δω και, μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου, κανείς δε γνώριζε πού βρίσκεται. Το παιδί μας είναι όμηρος στα χέρια του κράτους. Είναι ένας αιχμάλωτος του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Αρνούνται να τον δώσουν σε συγγενικά πρόσωπα, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Επειδή γνωρίζουν ότι είμαι αμετανόητη εχθρός του οικονομικού και πολιτικού καθεστώτος, επειδή πολέμησα και πολεμάω με όλη μου την ψυχή ένα εγκληματικό, τρομοκρατικό σύστημα, επειδή μάχομαι για την κοινωνική επανάσταση, ο γιος μου έγινε στόχος. Επειδή δε μπορούν να λυγίσουν εμένα και τον πατέρα του, επιχειρούν να τσακίσουν ένα 6χρονο παιδί, με το να τον κρατούν απομονωμένο από ‘μένα και τα συγγενικά του πρόσωπα σε ίδρυμα, φρουρούμενο από μπάτσους (!!!). Είναι η πιο ποταπή πράξη σ’ αυτόν τον πόλεμο. Δείχνουν πόσο ελεεινοί είναι όσοι υπηρετούν τον κρατικό μηχανισμό.

Υπεύθυνοι γι’ αυτόν τον πόλεμο ενάντια στο γιο μας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μπάτσοι και εισαγγελείς. Μπροστά σ’ αυτόν τον πόλεμο έχει μπει η εισαγγελέας ανηλίκων, Νικολού, η οποία δηλώνει πως απαγορεύει σε οποιονδήποτε να έρθει σε επαφή με το παιδί. Δεν πρόκειται για τίποτα λιγότερο από απαγωγή και ομηρία ανηλίκου. Πρόκειται για την πιο ποταπή πράξη σ’ αυτόν τον πόλεμο.

Από χθες, 5 Ιανουαρίου, έχω ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας, προκειμένου να σπάσει άμεσα το καθεστώς αιχμαλωσίας του γιου μας και να δοθεί στα συγγενικά μας πρόσωπα.

Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα.

Τρομοκράτες, εγκληματίες, ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική και πολιτική ζωή. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που, μέσα από τα μνημόνια, διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαιη επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση, στο όνομα της “διεξόδου από την κρίση”.  Τρομοκράτης, εγκληματίας, ληστής είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι αυτοί που πολεμάω ταγμένη με όλη μου την ψυχή, στον ένοπλο αγώνα, στον Επαναστατικό Αγώνα. Είναι αυτοί που έχει βάλει στο στόχαστρο η οργάνωσή μου, όλα αυτά τα χρόνια της δράσης μας.

Τρομοκράτες, εγκληματίες, ληστές είσατε εσείς που υπηρετείτε και αναπαράγετε την κρατική βία και τρομοκρατία.

Όταν άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, το κρύο, τις αρρώστιες, όταν άνθρωποι μένουν άστεγοι και πετιούνται στο κοινωνικό περιθώριο, όταν πάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, όταν το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς επιτίθεται με τον πλέον ανελέητο τρόπο στην κοινωνική πλειοψηφία, ο ένοπλος αγώνας για την κοινωνική επανάσταση είναι καθήκον και υποχρέωση. Γιατί εκεί μόνο βρίσκεται η ελπίδα. Η μόνη ελπίδα για την οριστική διέξοδο από τη συστημική κρίση που ζούμε αυτήν την ιστορική περίοδο, για την οριστική διέξοδο από κάθε κρίση. Είναι η μόνη ελπίδα για να ανατραπεί ο καπιταλισμός, το σύστημα που γεννά τις κρίσεις. Η μόνη ελπίδα για να ανατραπεί το κράτος και το κεφάλαιο.

Είναι η μόνη ελπίδα για την ένοπλη αντεπίθεση της κοινωνικής βάσης ενάντια σε ένα σύστημα που τη συνθλίβει.

Είναι η μόνη ελπίδα για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου, για την Κοινωνική Επανάσταση.

Για μια κοινωνία οικονομικής ισότητας και πολιτικής ελευθερίας για όλους.

 

Πόλα Ρούπα

Πηγές: Indymedia