Ανταπόκριση από την 24ωρη απεργία του ΣΒΕΟΔ

Η 25η Μαΐου είναι μια σημαντική μέρα για τους εργαζόμενους με δίκυκλα, ντελίβερι, κούριερ, εξωτερικούς, καθώς το Σωματείο της ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων ΟΔηγών Δικύκλου) έχει καλέσει σε 24ωρη απεργία. Βασικά αιτήματα της απεργίας είναι να παραχωρούν οι εταιρείες το μηχανάκι στους εργαζόμενους κατά τις ώρες εργασίας και να μην χρησιμοποιούν οι ίδιοι το δικό τους όπως κατά κόρον γίνεται, τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, τα μέσα ατομικής προστασίας και η ενιαία ειδικότητα. Από τις 7.30 το πρωί πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες παρεμβάσεις σε περί τα 6 καταστήματα ταχυμεταφορών (Γενική Ταχυδρομική, Speedex, ACS Courier) στην οδό Μιχαλακοπούλου, αλλά και στην οδό Θηβών.

Να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης της ACS, Θεόδωρος Φέσσας, είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως άτομο που βρισκόταν στα γραφεία στη Μιχαλακοπούλου κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού επιτέθηκε χυδαιολογώντας στους απεργούς, απειλώντας μάλιστα με σωματική βία. Η ψύχραιμη στάση των απεργών/αλληλέγγυων θα πρέπει να επισημανθεί επίσης.

Με την ολοκλήρωση των πρωινών παρεμβάσεων, οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν στο Πεδίον του Αρεως, στο οποίο από τις 11.00 μέχρι τις 12.30 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, με τη δυναμική παρουσία εκατοντάδων απεργών και αλληλέγγυων. Ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία προς το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, η οποία ξεκίνησε από το Πεδίο του Αρεως, διέσχισε την Αλεξάνδρας, Βασιλίσσης Σοφίας, Πανεπιστημίου, για να καταλήξει στην οδό Σταδίου.

Εκατοντάδες μηχανάκια πορεύθηκαν με σημαίες πανό και τρικάκια, ενώ φωνάζονταν συνθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της μοτοπορείας. Μέχρι την ώρα που γραφόταν η ενημέρωση, επιτροπή των απεργών κατέθετε τα αιτήματα της απεργίας στο υπουργείο. Για το απόγευμα έχουν οργανωθεί νέες παρεμβάσεις σε εταιρείες που απασχολούν εργαζόμενους με δίκυκλο. Η Συνέλευσή μας στήριξε από το πρωί και θα στηρίξει την 24ωρη απεργία και τις δράσεις των συναδέλφων ως την τελική δικαίωση των αιτημάτων τους.

indymedia