Εκκένωση στο Αρχαίο θέατρο Δημητριάδος

Η ομάδα ερμηνευτών του Θεάτρου της Εμπειρίας ενώνεται με το εργαστήρι κρουστών του Φεστιβάλ Βόλου 2017 και παρουσιάζουν για μία παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος την Κυριακή 9 Ιουλίου το έργο του Δ. Δημητριάδη, ΕΚΚΕΝΩΣΗ.

Για δεύτερη φορά παρουσιάζεται το συγκεκριμένο κείμενο του Δημητριάδη στο ευρύ κοινό σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η ιστορία του οίκου των Ατρειδών εν το μέσω μια εποχής όπου η λήθη τείνει να κατακλύσει τα πάντα, ένα έργο επίκαιρο όσο και διαχρονικό που όπως αναφέρει ο συγγραφέας του «μας μιλάει για το σημερινό μας κόσμο και την οριακή του κατάσταση διαμέσω μιας θρυλικής οικογένειας, εκείνης των Ατρειδών».


Σε ένα σκηνικό περιβάλλον που αφορμάται από ερεθίσματα που συνήθως συναντούμε σε σκηνοθεσίες έργων του Μπέκετ ή ακόμη καλύτερα του Κολτές, εννέα πρόσωπα ψάχνουν εναγωνίως να λυτρωθούν από τις ίδιες τους τις πράξεις αλλά και από τους εαυτούς τους και να περάσουν για πρώτη φορά στην αληθινή ανυπαρξία, αυτή της λησμονιάς.

Αγαμέμνων, Κλυταιμνήστρα, Ορέστης, Ηλέκτρα, Χρυσόθεμις, Ιφιγένεια, Κασσάνδρα, ο Αίγισθος και η Τροφός του Οίκου είναι τα πρόσωπα του έργου που αμέσως μετά το τέλος της Ορέστειας τα συναντάμε στα ενδότερα του Οίκου της Θήβας να μηχανεύονται τρόπους προκειμένου να απεκδυθούν το μανδύα της ύπαρξης τους και να περάσουν οριστικά στη Μητέρα – Νύχτα, εκεί όπου τα υπόλοιπα πρόσωπα του έργου, οι Ερινύες, διαφεντεύουν την ανονείρευτη ύπαρξη.


Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Φυτάς, το κείμενο ο Δημήτρης Δημητριάδης την κίνηση καθώς και τις χορογραφημένες σκηνές του έργου επιμελείται η Γεωργία Μήκου, τα σκηνικά καθώς και η εικαστική και δημιουργική επιμέλεια του έργου ανήκουν στον Ιωάννη Σαλεσιώτη, τα κοστούμια σχεδιάζει η Ελένη Μπουμπάρη, τα φώτα διαμορφώνει ο Άγγελος Γουναράς, ενώ τη μουσική της παράστασης συνθέτει και επιμελείται ο Χρήστος Σιτοκωνσταντίνου.

Από τους μαθητές του Θεάτρου της Εμπειρίας συμμετέχουν οι:
Παναγιώτα Έλληνα, Δανάη Σαλαμανη, Κατερίνα Χιονίδη, Εύα Παπαρουδακη, Πολύ Βλαχου, Γιάννης Ζαμπαρδικος, Μαρια-Αννα, Κωνσταντίνος Δράκος, Κώστας Χρηστιάς, Αγγελική Τριανταφυλλου, Γλυκερία Τζήκα

και ο Δημήτρης Σκούρτης

Από τους μαθητές του σεμιναρίου “Περιμένοντας τον κρουστο” συμμετέχουν οι:
Λίλα Αγγελούση, Ελένη Αναγνωστοπούλου, Αγγελική Βελισκάκη, Ζωή Γεωργάκα, Ιωάννης Κολοκοτρώνης, Άντζελα Μπατίστα, Ειρήνη Μπροζού, Χριστίνα Νοτοπούλου, Γιώργος Σπαθής, Μαρία Ταλιαδούρου, Μαρίνα Τσομπολή, Παναγιώτης Φλωράτος