Η Πολωνική death metal μπάντα Decapitated συνελήφθη για την απαγωγή και τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας

Εν μέσω του Αμερικάνικου τουρ τους συνελήφθησαν τα τέσσερα μέλη της Πολωνέζικης μέταλ μπάντας «Decapitated» και μάλιστα για πολύ σοβαρές κατηγορίες. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Pitchfork, τα μέλη των Decapitated συνελήφθησαν στο Λος Άντζελες κατηγορούμενοι για την απαγωγή μιας γυναίκας, ενώ το θύμα καταγγέλλει και ομαδικό βιασμό από τα μέλη του συγκροτήματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα κατήγγειλε την απαγωγή της από τους μουσικούς την 1η Σεπτεμβρίου, ισχυριζόμενη πως παραβρέθηκε στη συναυλία της μπάντας με τους Thy Art Is Murder, στα πλαίσια της “Double Homicide” περιοδείας τους και ότι στη συνέχεια κρατήθηκε χωρίς τη θέληση της  στο βανάκι του συγκροτήματος. Στη συνέχεια, στις 9 Σεπτεμβρίου τα τέσσερα μέλη της μπάντας, Michael M. Lysejko (27 ετών), Waclaw J. Kieltyka (35 ετών), Rafal T. Piotrowski (31 ετών) και Hubert E. Wiecek (30 ετών) συνελήφθησαν από την αστυνομία του Los Angeles και προφυλακίστηκαν στην Los Angeles County Jail, αναμένοντας την έκδοσή τους στο Σποκέιν.

 

Ωστόσο σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, η γυναίκα ισχυρίζεται ότι τα μέλη του συγκροτήματος, όχι μόνο την κράτησαν χωρίς τη θέλησή της στο βανάκι του συγκροτήματος, αλλά καταγγέλλει ότι την βίασαν ομαδικά. Η γυναίκα συγκεκριμένα καταγγέλλει ότι αυτή και μια φίλη της προσκαλέστηκαν από το συγκρότημα για ένα ποτό στο tour bus το οποίο βρισκόταν έξω από το χώρο όπου γινόταν το live. Αφού επιβιβάστηκαν στο βανάκι, ο Lysejko φέρεται να άρπαξε την γυναίκα και να την ακολούθησε μέχρι το μπάνιο μαζί με τον lead τραγουδιστή Piotrowski όπου και προσπάθησε να αντισταθεί όταν την έγδυναν. Σύμφωνα με το The Spokesman – Review, στη δικογραφία αναφέρεται ότι «προσπάθησε να απωθήσει τον Piotrowski αλλά της άρπαξε το χέρι και της το γύρισε, ώστε να βλέπει το νιπτήρα και τον καθρέφτη στο μπάνιο» και ύστερα από αυτό τα μέλη του συγκροτήματος φέρεται να την βίασαν εκ περιτροπής.

Η φίλη του θύματος και αυτή έπεσε θύμα παρενόχλησης, αφού ο Piotrowski φέρεται να της ζήτησε να του κάνει στοματικό έρωτα. Όταν αυτή αρνήθηκε «την έσπρωξαν στο πάτωμα και μελάνιασε στα γόνατα και στα καλάμια των ποδιών. Αυτή η φίλη της έφυγε τελικά με το αυτοκίνητό της αφήνοντας το θύμα πίσω, ενώ στην πορεία την σταμάτησαν οι αρχές για έλεγχο. Εντωμεταξύ η άλλη γυναίκα βρισκόταν για απορσδιόριστο χρόνο μέσα στο βανάκι, μέχρι που ο Kieltyka κι ένας άλλος άνδρας την έβγαλαν έξω. Η γυναίκα κάλεσε την άμεσο δράση και η αστυνομία την παρέλαβε 2 μίλια μακριά από τον χώρο όπου γινόταν η συναυλία. Σύμφωνα με την αστυνομία είχε σοβαρές μελανιές στα χέρια που υποδείκνυαν ότι ήταν δεμένη.

Τα μέλη των Decapitated φέρεται να έχουν δώσει πολλές διαφορετικές εκδοχές για το τι έχει συμβεί. Όταν έδειξαν στον Lysejko φωτογραφίες των δύο γυναικών αυτός «δεν είπε τίποτα άλλο πέραν του ότι δεν ήξερε ποια είναι αυτά τα κορίτσια», αρνούμενος να μιλήσει χωρίς διερμηνέα. Ο Kieltyka είπε στις αρχές ότι «και ο Piotrowski και ο Wiecek ενεπλάκησαν σε σεξουαλικές πράξεις» με τη γυναίκα, ενώ ο Piotrowski και ο Wiecek είπαν ότι η γυναίκα βρισκόταν στο βανάκι αλλά ότι ήταν ασαφές το τι ακριβώς είχε συμβεί, ενώ επίσης αρνήθηκαν να μιλήσουν χωρίς διερμηνέα. Ο συνήγορος του συγκροτήματος ανέφερε «Οι Decapitated σκοπεύουν να αντικρούσουν τις κατηγορίες οι οποίες γίνονται εις βάρος τους και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ακουστεί και η άλλη πλευρά αυτής της ιστορίας».

Θυμίζουμε ότι οι Decapitated είχαν ανακοινώσει πρόσφατα δύο εμφανίσεις τους στην Ελλάδα, όπου θα άνοιγαν τα live των Kreator. Μάλλον όμως είναι πολύ νωρίς για να μαντέψει κανείς πως θα λήξει αυτή η υπόθεση.

luben.tv