Καμιά Ανοχή σε όσους παίζουν με τις ζωές μας – Οι σπουδές μας δεν είναι το παιχνίδι σας

Παρέμβαση με πανό, σπρέυ και μοίρασμα κειμένων σε σχολές και στη Λέσχη Σίτισης του Π.Θ. στο Βόλο σχετικά με την πρόσφατη ιστορία της διακοπής δωρεάν διανομής συγγραμμάτων από τον Εύδοξο.

Το κείμενο της παρέμβασης

Καμιά ανοχή σε όσους παίζουν με τις σπουδές μας

Μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων παρατηρούμε από τη μια να ανακοινώνεται σαν βόμβα η παύση διανομής ΔΩΡΕΑΝ συγγραμμάτων από τον Εύδοξο λόγω του χρέους προς την υπηρεσία από το Υπουργείο Παιδείας, από την άλλη το Υπουργείο κάνει λόγο για μικροπολιτικές μεθοδεύσεις. Στο τέλος συναντιούνται, τα βρίσκουν, ο Υπ. Παιδείας βεβαιώνει για ΔΩΡΕΑΝ διανομή συγγραμμάτων, ενώ ο Εύδοξος δηλώνει πως υπάρχει μεν ικανοποίηση των εκδοτών για την ρύθμιση αποπληρωμής του χρέους αλλά δεν θα γίνει ακόμη άρση της παύσης διανομής δωρεάν συγγραμμάτων.

Αυτό το νταλαβεράκι στήνεται την ίδια στιγμή που τα Δημόσια Πανεπιστήμια επεκτείνουν σταθερά τα περιουσιακά τους στοιχεία σαν τραπεζικοί όμιλοι και εισάγεται από το παράθυρο και με μεγάλη χρηματοδότηση η «Μονάδα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας» με ανάμειξη σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα για ανέργους/ες, την ίδια στιγμή που καθηγητής του Π.Θ. και διορισμένος στο Υπερ Ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων των μνημονίων εξασφαλίζει καλά πακέτα για την ομάδα του ως μονάδα επαγγελματικής συμβουλευτικής.

Όλο αυτό το παιχνίδι μικροπολιτικών πιέσεων και συμφερόντων γίνεται στις πλάτες φοιτητ.ρι.ών και σπουδαστ.ρι.ών. την ίδια στιγμή που τα έξοδα των σπουδών μας είναι ήδη μεγάλα και οι βασικές καθημερινές μας ανάγκες μετά βίας καλύπτονται. Είναι μια μέθοδος ελέγχου αντανακλαστικών στην έντεχνη και σταδιακή ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν μας αφορούν τα παιχνίδια μεταξύ κράτους και των υπηρεσιών του.

Εκδότες, υπουργοί, πρυτάνεις παίζουν με τις σπουδές μας.

Καμιά ανοχή στα παιχνίδια τους.

Ανθός – Ελευθεριακό φοιτητικό σχήμα

http://anthoscollect.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/anthoscollect/

anthos.collect@gmail.com

Υ.Γ. σε προσπάθεια εκφοβισμού πιστός λακές του Π.Θ. μας βιντεοσκόπησε κατά την παρέμβαση με σπρέυ και μας ακολουθούσε ως την έξοδο ισχυριζόμενος πως θα καλέσει “ασφάλεια” εντός πανεπιστημιακού χώρου. Όταν τον ενημερώσαμε πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να μας τραβάει βίντεο άρχισε να τραυλίζει και σταμάτησε να μας ακολουθεί.