Για την στοχοποίησή μας από ένα ακαδημαϊκό φασιστοειδές

Την Κυριακή το βράδυ 15/10 πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις με σπρέυ σε σχολές και τη λέσχη σίτισης του Π.Θ. σχετικά με την διακοπή διανομής δωρεάν συγγραμμάτων από τον Εύδοξο. Εντός του χώρου των Πολυτεχνικών Σχολών κρατικός υπαλληλίσκος που κρυβόταν στο σκοτάδι άρχισε να μας προσεγγίζει βιντεοσκοπώντας μας με το κινητό του ενώ παράλληλα μας απειλούσε ότι αν δεν φύγουμε θα καλέσει την «ασφάλεια». Φαίνεται έντονα η επιθυμία παραβίασης του ασύλου από τις φασιστοειδείς λογικές του νεοφιλελευθερισμού που βρωμίζουν τους πανεπιστημιακούς μας χώρους. Κατά την αποχώρησή μας στο τέλος της δράσης μας συνέχιζε να ακολουθεί βιντεοσκοπώντας μας μέχρι την πύλη της εξόδου των Πολυτεχνείων. Όταν διατηρώντας την ψυχραιμία μας «τον ενημερώσαμε» ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να  μας βιντεοσκοπεί, άρχισε να τραυλίζει και να τρέμει.

Προφανώς αυτός ο λακές του κράτους θεωρεί πως το Πανεπιστήμιο είναι το τσιφλίκι του και προσπάθησε να μας τρομοκρατήσει ώστε να καταστείλει τον πολιτικό μας λόγο και δράση. Ένας αυτόκλητος σερίφης οπαδός της καταστολής των ιδεών και των διεκδικήσεών μας που λυσσάει να αποδείξει στα αφεντικά του ότι υπηρετεί πιστά την μεθόδευση της πολιτικής αποστείρωσης στους πανεπιστημιακούς χώρους. Πρόκειται για μια απόπειρα φίμωσης κάθε φωνής που αντιδρά και αντιστέκεται στην στοχοποίηση των δικαιωμάτων, των αναγκών, των σπουδών, των ζωών μας. Οι πανεπιστημιακοί χώροι μας ανήκουν και δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Όταν οι ανάγκες μας , όπως η δωρεάν σίτιση, η στέγαση, τα δωρεάν συγγράμματα, οι μεταφορές, η προσβασιμότητα (3 βδομάδες οι συμφοιτητ.ρι.ες μας αναμένουν να επισκευαστεί το ασανσέρ στο κτίριο του Θόλου για να μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα), οι σπουδές μας και οι ζωές μας οι ίδιες, μπαίνουν στο στόχαστρο ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ και ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ σε όσους παίζουν με τις ζωές μας. Οι σπουδές μας δεν είναι το παιχνίδι σας.

Ανθός – Ελευθεριακό Φοιτητικό Σχήμα