Ούτε μία λίγοτερη. Για την Έλενα που σκότωσε η πατριαρχία

Σε χωριό της Λευκωσίας στην Κύπρο, η 29χρονη Έλενα Φραντζή έβαλε τέλος στη ζωή της, να σημειωθεί ότι από 4 ετών τη βίαζε ο θετός της πατέρας.

Η Έλενα σε ηλικία 4 ετών δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια από τις κρατικές υπηρεσίες επειδή η μητέρα της ήταν τοξικοεξαρτημένη και θεωρήθηκε “ικανότερος” ο ιερέας (όπως αποδείχτηκε κιόλας).

Η Έλενα όταν έγινε 10 ετών κατήγγειλε την κακοποίηση της στις κρατικές υπηρεσίες ευημερίας μέσω του σχολείου της αλλά κανείς δεν την πίστεψε και ο φάκελος της υπόθεσης «χάθηκε».

Παρέμεινε στην ανάδοχη οικογένεια του ιερέα, ο οποίος συνέχισε να την κακοποιεί μέχρι την ενηλικίωσή της.

Ο βιαστής: Οικονόμος Στυλιανός Σάββα
Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Γυναικείο Μοναστήρι στο
Φυκάρδου.

Η Έλενα έκανε νέα καταγγελία και έπειτα από πολύ κόπο κατάφερε να πείσει στο δικαστήριο για τα όσα βίωνε.

Ο ιερέας καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση το 2013 και το 2015 αποφυλακίστηκε.

Αντί όμως να απομακρυνθεί από την Εκκλησία, επανήλθε στα καθήκοντά του και ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, του παραχώρησε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.

Ταυτόχρονα του ανέθεσε καθήκοντα ιερέα σε γυναικείο μοναστήρι! Τον Αύγουστο του 2015 ο Μητροπολίτης Ησαΐας δήλωνε σε καθεστωτικό ότι είναι άλλη η δικαιοσύνη της Πολιτείας και άλλη της Εκκλησίας. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε γιατί του παραχωρήθηκε σπίτι κοντά σε σχολεία και τοποθετήθηκε σε μοναστήρι γυναικών απάντησε: «Ποιο το πρόβλημα;»

Η Έλενα Φραντζή μετά την καταδίκη του θετού της πατέρα, άρχισε να σπουδάζει κοινωνική λειτουργός ώστε μέσα από τη δική της εμπειρία να βοηθήσει άλλα παιδιά. Μετά την αποφυλάκιση του ιερέα και την επιστροφή του στα ιερατικά καθήκοντα εγκατέλειψε τις σπουδές της και απομονώθηκε, αντιμετωπίζοντας σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία τελικώς την οδήγησαν στον θάνατο.

Εναντίον της θετής της μητέρας είχε καταχωρηθεί ποινική υπόθεση για τη συμμετοχή της στην σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και για την άσκηση σωματικής βίας με ξυλοδαρμούς. Μετά τον θάνατο της Έλενας η υπόθεση δεν μπορεί πλέον να προχωρήσει καθώς η 29χρονη ήταν η βασική μάρτυρας κατηγορίας.

Ο Μητροπολίτης Ησαϊας δήλωσε χθες (σε καθεστωτικό) συγκλονισμένος για τον θάνατο της 29χρονης λέγοντας ότι η Μητρόπολη ήταν δίπλα της και την στήριζε ψυχολογικά. Για την αποκατάσταση του ιερέα θετού πατέρα, ο Μητροπολίτης ισχυρίστηκε πως η Εκκλησία εξάντλησε την αυστηρότητά της και τον «απομόνωσε» σε Μοναστήρι και δεν του επέτρεπε να εξομολογεί.

(με πληροφορίες από fb)

Καμιά μόνη στον ζόφο της πατριαρχίας. Ούτε μία λιγότερη.

Θάνατο στην πατριαρχία, από αγάπη για ζωή