Βόλος: συννεφόπτωση στην πατριαρχία

80χρονος παπάς συνελήφθη για “ασέλγεια εναντίον ανηλίκου”. Ο παπάς σε συμφωνία με την μητέρα της 11χρονης και με αντάλλαγμα χρήματα και άλλα υλικά αγαθά κακοποιούσε την 11χρονη συστηματικά.

17χρονη στον Αλμυρό αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μετά από επίθεση βιασμού από 30χρονο, η οποία είχε διαπιστωθεί και ιατροδικαστικά. Αν ασκηθούν διώξεις εναντίον του, θα κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού, που είναι σε βαθμό κακουργήματος και συμμετοχή σε απόπειρα αυτοκτονίας, που είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Στη Ν. Ιωνία άντρας μαχαίρωσε επανειλημμένα την πρώην σύζυγο του πάνω σε διαφωνία για την επιμέλεια του παιδιού τους.

38χρονος κρίθηκε ένοχος με ποινή 2,5 ετών με αναστολή για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή. Η σύζυγος του τον κατήγγειλε μετά από συστηματικές σωματικές επιθέσεις και απειλές.

Παρολαυτά, όπως αναφέρεται σε τοπικά μμε, η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε σοκ με όλα τα περιστατικά έμφυλης βίας που έχουν δημοσιευτεί στην τελευταία βδομάδα…

Ή αλλιώς συννεφόπτωση στην πατριαρχία.

Η τακτική της συγκάλυψης, της συναίνεσης, της σιωπής, οπλίζει το χέρι κάθε βιαστή ανηλίκων και γυναικών, κάθε τραμπούκικο σίχαμα, κάθε κακοποιητή, και λέγεται συνενοχή.