Ναλίν Αφρίν η αρχηγός της Κουρδικής αντίστασης σήμερα στο Κομπάνι

Ναλίν Αφρίν η αρχηγός της Κουρδικής αντίστασης σήμερα στο Κομπάνι

”Θέλω να νικήσω
αφού δεν μπορώ να νικηθώ”

(ειναι η γενική στρατιωτική διοικητής της Κομπάνι, η γυναίκα στρατηγός των Κούρδων που υπερασπίζεται την Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος)

απο την Κλαίρη Τσεριώτου…” Η Μάισα Άμπντο, γνωστή με το ψευδώνυμο Ναρίν Αφρίν έχει αναλάβει τη διοίκηση των κούρδων που μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών στο Κομπάνι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι κούρδοι μαχητές βρίσκονται αντιμέτωποι από τις 16 Σεπτεμβρίου με τη μεγάλη επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος στο Κομπάνι.

Όπως συνηθίζεται, η Μάισα χρησιμοποιεί ψευδώνυμο. Το «Αφρίν» προέρχεται από τη γενέτειρά της, μια κουρδική πόλη που όπως και το Κομπάνι βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπιού. «Όσοι την γνωρίζουν λένε ότι είναι καλλιεργημένη, έξυπνη και ψύχραιμη. Ανησυχεί για το ηθικό των μαχητών και ενδιαφέρεται προσωπικά για τα προβλήματά τους» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουστάφα Έμπντι, ένας κούρδος ακτιβιστής από το Κομπάνι.

Η Μάισα έχει αναλάβει τη διοίκηση στο πλευρό του Μαχμούντ Μπαρκοντάν, δηλαδή του «Αντιστασιακού Μαχμούντ», όπως μεταφράζεται το ψευδώνυμό του στα κουρδικά.

Related Posts: