Θέατρο μπορούν να κάνουν όλοι, ακόμα και οι ηθοποιοί

«


»

Αugusto Boal, Βραζιλιάνος σκηνοθέτης, εισηγητής του θεάτρου του καταπιεσμένου

 

Με την πεποίθηση πως η καλλιτεχνική πολιτισμική έκφραση, έξω από τα στεγανά της αυθεντίας των «ειδικών», αποτελεί μέσο για την κοινωνική και πολιτική χειραφέτηση, η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου, πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας καλλιτεχνικής ομάδας, που θα δραματοποιεί λογοτεχνικά και θεατρικά κείμενα, με στόχο την ενίσχυση των προγραμμάτων της ελεύθερης, μαχόμενης ραδιοφωνίας.

 

Η ομάδα ραδιοφωνικού θεάτρου και αφήγησης της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας, είναι ανοιχτή σε όσους και όσες θέλουν να πειραματιστούν, χωρίς την προϋπόθεση υποκριτικής εμπειρίας. Συμμετέχοντες/ουσες που δεν έχουν ασχοληθεί με τη θεατρική έκφραση, αλλά και μέλη της ομάδας  που δρουν στα πεδία του θεάτρου, της δραματοποιημένης αφήγησης και της αφηγηματικής μαρτυρίας συναντιόμαστε κάθε Τρίτη στις 8.00 μ.μ. στη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας, (Μεταμορφώσεως 19), μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλο, αποφασίζοντας μαζί τα κείμενα που θα δουλέψουμε, σκιαγραφώντας από κοινού τους χαρακτήρες των ρόλων και σχεδιάζοντας συμμετοχικά τη ραδιοφωνική σκηνοθεσία. «Θέατρο μπορούν να κάνουν όλοι…» και είναι και αυτό μια συμβολή στην αναγκαία αναγέννηση του κινήματος του κόσμου της εργασίας και της καταπιεσμένης πλειοψηφίας, για να φτιάξουμε μια άλλη κοινωνία.

 

Η επιλογή μετάδοσης των θεατρικών/ αφηγηματικών μας έργων ραδιοφωνικά, δεν αποτελεί μόνο την επιλογή ενός μέσου που αγαπάμε, αλλά και την πολιτική μας επιλογή να σταθούμε αλληλέγγυοι και να ενισχύσουμε τα ραδιοφωνικά προγράμματα των αγωνιζόμενων εργαζομένων της Ελεύθερης ΡAδιοφωνίας, και κάθε ανυπόταχτης και μαχητικής ραδιοφωνικής έκφρασης!

Ομάδα Ραδιοφωνικού Θεάτρου και Αφήγησης της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου, Μεταμορφώσεως 19