"Καλωσόρισμα" κρατούμενου στο Ίδρυμα Ανηλίκων με μπουνιές

Νέο επεισόδιο επίθεσης και παραβατικής συμπεριφοράς σημειώθηκε χτες στο Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου, όπου ομάδα κρατούμενων εφήβων γρονθοκόπησαν “νεοσύλλεκτο” συγκρατούμενό τους, με σκοπό να του αφαιρέσουν τα ρούχα.

Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου βαριά τραυματισμένος.

Η Αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη των δραστών και κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό μέσα σε πάρα πολλά, που όμως το ελληνικό κράτος αδυνατεί να μεριμνήσει για την κατάσταση.

Τα κρατούμενα παιδιά στο Ίδρυμα Ανηλίκων ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες, δεν έχουν κανένα αντικείμενο απασχόλησης, και φυσικά δεν υπάρχει καμιά μέριμνα από πλευράς κράτους σχετικά με την κοινωνική τους επανένταξη όταν ολοκληρώσουν το 21ο έτος της ηλικίας τους.

Δεν υπάρχει επίσης μέριμνα αντιμετώπισης του φαινομένου της διακίνησης και της χρήσης ουσιών ή των παραβατικών συμπεριφορών.

Ίσως στην σκέψη της ελληνικής κοινωνίας αυτό τον καιρό δεν χωράει το ενδιαφέρον για το παρόν και το μέλλον αυτών των παιδιών.

Ίσως μας βολεύει να μην το σκεφτόμαστε.

Και μας βολεύει να εκφράζουμε έντονα τον αποτροπιασμό μας για περιστατικά όπως το χτεσινό, χωρίς όμως ποτέ να σκεφτόμαστε τι χρειάζεται ώστε να μην επαναληφθεί.