Πανούσης: «Μπλε Φίλος», ο ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΛ. ΑΣ…

«Μπλέ Φίλος»– όπου το «μπλε» πραπέμπει στο χρώμα των εθνικών συμβόλων και της στολής των αστυνομικών και το «φίλος» στην  πλήρη ταυτισή τους με τις ανάγκες των πολιτών-, θα μπορούσε να είναι το όνομα του ραδιοφωνικού Σταθμού, που θα έπρεπε να είχε η ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.

Ο κ. Πανούσης έριξε την ιδέα, επισημαίνοντας πως ο  ρόλος των media ιδίως στην Ελλάδα δεν είναι η προβολή του καλού. Εάν συμβεί κάτι στραβό, ένα «φιάσκο» της αστυνομίας επί παραδείγματι, αυτό προβάλλεται. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Μακάρι η Αστυνομία να μπορέσει να έχει δικό της ραδιοφωνικό σταθμό για να μπορεί ακριβώς να ενημερώνει και να λέει ότι είχαμε αυτά, εξιχνιάσαμε αυτά, εκκρεμούν αυτά, δυσκολίες εκεί. Γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, πώς μπορεί να ενημερωθεί ο πολίτης για τις επιτυχίες μας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τάχθηκε μάλσιτα υπέρ της αυτονόμησης του υπουργείου, αν και αναγνώρισε ότι  «δεν είναι της στιγμής». Το μοντέλο να βρίσκεται κάτω από ένα υπουργείο, το Εσωτερικών, και ο αναπληρωτής υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υποστήριξε ότι μπορεί να δημιουργήσει τριβές, καθώς δεν έχουν συνάφεια και συγγένεια μεταξύ τους.

«Εμείς δεν έχουμε τριβές γιατί γνωριζόμαστε με τους άλλους, αλλά το μοντέλο αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει παντού και πάντοτε» είπε και πρόσθεσε:  «Πιθανόν και το υπουργείο Πολιτισμού να πρέπει να αυτονομηθεί και είναι βέβαιο ότι πρέπει να αυτονομηθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το πότε θα γίνει δεν είναι της στιγμής».

Επίσης, τάχθηκε και υπέρ της λειτουργίας Δικαστικής Αστυνομίας αλλά, όπως είπε, δεν πρόκειται να επιβάλλει την άποψή του. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να φύγει από πάνω μας όλο το παράταιρο έργο. Δηλαδή, επιδόσεις εγγράφων, τα γήπεδα, φυλάξεις προσώπων που δεν έχουν κανένα κίνδυνο, από όλα αυτά πρέπει σιγά – σιγά να απαλλαγούμε γιατί έχουμε ανάγκη από ανθρώπους στο δρόμο» ανέφερε.

«Μπλόκο» πάντως έστησε στον κ. Πανούση, τη ώρα που έκανε αυτές τις δηλώσεις, ομάδα αντιεξουσιατών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο της Λάρισας, οπου ο υπουργός είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Αποστολή Καλογιάννη και φώναζε συνθήματα διαμαρτυρίας επειδή είχαν επιχειρήσει να καταλάβουν κενό σπίτι στο κέντρο της Λάρισας και παρενέβη η Αστυνομία.

Μάλλον ο κ. υπουργός έχει δει πολλές φορές το «Καλημέρα Βιετνάμ»

hitandrun.gr