Κοιτώντας τον κόσμο μέσα από την μπούρκα: Μια σκοτεινή και μουντή εικόνα

Κρυμμένο, αχνό και σκοτεινό. Ετσι βλέπουν τον κόσμο οι γυναίκες που φορούν μπούρκα ή niqab σύμφωνα με την φωτογράφο Hassan Ammar

Οι πυραμίδες της Γκίζας, η λεωφόρος της Corniche στην Βηρυτό αλλά και εικόνες καθημερινής ζωής όλα φαίνονται διαφορετικά όταν τα κοιτάει κανείς πίσω από ένα πέπλο.

Η φωτογράφος της Associated Press, Hassan Ammar απαθανάτισε μέσα από τις φωτογραφίες της τον κόσμο των γυναικών «χωρίς πρόσωπο», εκείνων που έχουν αναγκαστείΑΝ φορούν μπούρκα, τον ολόσωμο μανδύα ή το niqab ενός είδους κεφαλομάντηλου που καλύπτει όλο το πρόσωπο πλην των ματιών.

«Μετά την άνοδο της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη γειτονική Συρία και το Ιράκ, οι μαχητές ανάγκασαν τις γυναίκες σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους να φορούν το niqab. Η μη υπακοή μπορεί να σημαίνει ακόμα και τον θάνατο» δήλωσε στην DailyMAIL η φωτογράφος.

«Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες που αναγκάστηκαν να φορέσουν την μπούρκα βλέπουν τώρα τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο από ό, τι τον έβλεπαν πριν» πρόσθεσε.

Για τις περισσότερους γυναίκες το niqab είναι μια επιλογή. Το φορούν γιατί έτσι ερμηνεύουν το Κοράνι καθώς πιστεύουν ότι το σώμα μιας γυναίκας πρέπει να είναι καλυμμένο και να φαίνεται σεμνό.

Πηγή: tomov.gr