Μια αγκαλιά του Δήμου Βόλου για την Χρυσή Αυγή

Φαίνεται πως το δημοκρατικό πνεύμα της δημοτικής αρχής του Δήμου Βόλου ξεπερνά κάθε εμπόδιο και αγκαλιάζει την Τ.Ο. της Χ.Α., παραχωρώντας της την αίθουσα του πρώην δημαρχείου Διμηνίου.

Στις 24 Μαΐου η εν λόγω εκδήλωση με τηλεφωνική παρέμβαση του προφυλακισμένου Π. Ηλιόπουλου.

Θα πουν κάποιοι τώρα, “εκλεγμένο κόμμα στη Βουλή είναι, θα ήταν πρέπον να αρνηθεί ο δήμαρχος την παραχώρηση της αίθουσας;”

Ας επαναληφθεί λοιπόν πως το εν λόγω εκλεγμένο κόμμα στη Βουλή, δεν είναι άλλο από αυτό που δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση. Μια οργάνωση που στο ενεργητικό της μετρά τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και την οργανωμένη επί σειρά ετών δράση σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών, ομοφυλόφιλων, αριστερών κλπ. Πρόκειται για τους ίδιους που μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου σήκωσαν το μεσαίο τους δάχτυλο προς τους συγγενείς του Παύλου Φύσσα. Πρόκειται για την οργάνωση, όπου για να θεωρηθείς μέλος πρέπει να συμμετάσχεις σε οργανωμένες επιθέσεις. Πρόκειται για την οργάνωση που φανατίζει τα μέλη της στην ιδεολογία του μίσους και της βίας, με το ναρκωτικό της ιδεολογίας περί ανώτερης φυλής και άλλα πολλά που ξεπερνούν την ανθρώπινη λογική και στέκονται ενάντια σε κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.

Πρόκειται για τους νεοναζιστές που αρέσκονται στη δικομανία ώστε να ηρωοποιούνται έτσι  στα μάτια του κοινού τους, πως τάχα βάλλονται από το σύστημα.

Πρόκειται για τους νεοναζιστές που τιμούν τη σβάστικα και τον μαίανδρο.

Πρόκειται για την Τ.Ο. που διέρρεε προεκλογικά την πλήρη στήριξή της προς την υποψήφια τότε δημοτική παράταξη, που ανέλαβε το Σεπτέμβρη ως δημοτική αρχή.

Ίσως τώρα η φιλοξενία της εκδήλωσης της νεοναζιστικής οργάνωσης σε δημοτική αίθουσα, αποτελεί και δείγμα ξεπληρώματος της προεκλογικής στήριξης ή απλώς αποδεικνύει την ιδιαίτερη συμπάθεια της δημοτικής αρχής προς την κατατρεγμένη υπόδικη οργάνωση….

Όμως τυγχάνει να συμπίπτει η εκδήλωση πάνω στις ημέρες που ο Παγασητικός βοθροποιείται. Άλλωστε η εγκληματική αμέλεια που οδήγησε στην βοθροποίηση του Παγασητικού, αντικατοπτρίζει και την σταδιακή βοθροποίηση του ήθους μιας πόλης. Σχεδόν η μισή πόλη δεν αντιδρά στο γεγονός πως φορείς αποκλείονται  από συνεδριάσεις δημοτικών επιχειρήσεων, πως η πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν θα έχει πια πρόσβαση στα νερά του Παγασητικού για τα μπάνια τους, πως κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ξεπέφτει κάθε φορά και περισσότερο θυμίζοντας τσίρκο. Βέβαια τα πανάκριβα μπλε λαμπάκια και το συντριβάνι της Πλ. Ελευθερίας όπως φάνηκε μονοπώλησαν το ενδιαφέρον πολλών. Όλα αυτά δημιουργούν μια τέλεια συγκυρία ώστε να επανεμφανιστεί επίσημα με εκδήλωση η νεοναζιστική οργάνωση, εντελώς απενοχοποιημένα, φορώντας το δημοκρατικό δικαίωμα που της παραχωρεί η δημοτική αρχή.

Άλλωστε η συγκεκριμένη οργάνωση δρα όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην κοινωνία.

Δεν γεννώνται ερωτήματα σχετικά με την στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στη Χρυσή Αυγή, αλλά σχετικά με την στάση των κατοίκων της Μαγνησίας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα…

Ηλέκτρα Προσήλια