Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 25 οικογένειες ανέργων στις Εργατικές Κατοικίες Βόλου

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει από το σήμερα το πρωί 25 οικογένειες , ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά, στις εργατικές κατοικίες του Ξηροκάμπου στη Νέα Ιωνία. Το πρωί συνεργεία της ΔΕΗ και συνοδεία ανδρών της ΟΠΚΕ αφαίρεσαν τα ρολόγια από τις κατοικίες λόγω των οφειλών που έχουν οι ιδιοκτήτες τους προς την επιχείρηση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα τόσο στους υπάλληλους των συνεργείων όσο και στους αστυνομικούς αλλά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την απομάκρυνση των ρολογιών της ΔΕΗ από τα σπίτια τους.
Στη πλειοψηφία τους πρόκειται για πολίτες που τα τελευταία χρόνια έχουν μείνει χωρίς δουλειά και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης. Σιτίζονται από τα συσσίτια της μητρόπολης αλλά και των κοινωνικών παντοπωλείων και προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν.
Τα ποσά που φέρεται να οφείλουν στην ΔΕΗ ξεκινούν από 500 και φτάνουν μέχρι και τα 1600 Ευρώ. Η καθημερινότητά τους έχει μετατραπεί σε κόλαση και προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους αλλά η κατάσταση που βιώνουν είναι πλέον απελπιστική. Ομάδες συλλογικοτήτων και μέλη της λαϊκής συνέλευσης του Αγίου Νεκατρίου έσπευσαν από νωρίς το πρωί να συμπαρασταθούν στις οικογένειες ενώ ολιγομελή επιτροπή επισκέφτηκε το μεσημέρι τον διευθυντή του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στον Βόλο ζητώντας να βρεθεί μια λύση , ώστε να μην μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Αρκετοί μάλιστα δεν παρέλειψαν να στρέψουν τα βέλη τους προς τη πολιτεία. “Που είναι το κοινωνικό κράτος που μας υποσχέθηκαν” έλεγαν χαρακτηριστικά καταγγέλλοντας τις τοπικές αρχές για εγκατάλειψη.
Σπύρος Μπαξεβάνος

thessaliatv.gr