Κλείνει το Τμήμα Χαρτοποιίας της ΒΙΣ αιφνιδιαστικά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μια αιφνιδιαστική ενέργεια και, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα «θόλωνε τα νερά» με δεσμεύσεις του, ότι θα προχωρούσε δήθεν σε «εκσυγχρονιστικές επενδύσεις», ο ιδιοκτήτης της ΒΙΣ, προχωρεί, αντ’ αυτών, στο οριστικό κλείσιμο του Τμήματος Χαρτοποιίας της ΒΙΣ, πετώντας στον δρόμο τους 31 εργαζόμενους στη Μονάδα, με το πρόσχημα ότι «είναι ζημιογόνα»!
Η απόφαση, έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία! Ανακοινώθηκε με κυνικό τρόπο από τον ίδιο τον κ. Φιλίππου στο Σωματείο και προβλέπει το «οριστικό» κλείσιμο του Χαρτοποιείου και την άμεση απόλυση του προσωπικού του. Οι απολύσεις θα ξεκινήσουν, με την χρήση του νόμου του 5%, άμεσα από τον Σεπτέμβριο, και με όριο τα οκτώ άτομα ανά μήνα!

Το Σωματείο, που όλο αυτό το διάστημα βιώνει καθημερινά από πρώτο χέρι τις δεσμεύσεις-κοροϊδία, δεν θ’ αφήσει τον εργοδοτικό κυνισμό αναπάντητο. Εδώ και δυό χρόνια, οπότε η Μονάδα υπολειτουργούσε ή δεν λειτουργούσε καθόλου (με τους εργαζόμενους να έχουν τεθεί διαδοχικά σε εκ περιτροπής εργασία και σε διαθεσιμότητα), ο Φιλίππου διαβεβαίωνε τόσο το Σωματείο, όσο και το Υπουργείο Εργασίας ότι τα πλάνα του ήταν «επενδυτικά και εκσυγχρονιστικά», αποκρύπτοντας τα βαθύτερα σχέδιά του!
Σήμερα, θεωρώντας, προφανώς, ότι το Μνημονιακό αντεργατικό θεσμικό περιβάλλον τον ευνοεί, επιλέγει να «καθαρίσει» τους εργαζόμενους, λογαριάζοντας, όμως …δίχως τον ξενοδόχο!
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν και να υπερασπισθούν τους συναδέλφους τους και με απόφαση που θα πάρει την ερχόμενη Δευτέρα η Γενική τους Συνέλευση, θα καθορίσουν το ακριβές αγωνιστικό πλάνο τους.

Παράλληλα, απευθύνουν έκκληση προς όλους τους Φορείς αυτής της Περιοχής να μην κλείσουν τα μάτια στο νέο μεγάλο πλήγμα που θα μεγαλώσει την «μαύρη τρύπα» της ανεργίας, αλλά να παρέμβουν ουσιαστικά για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ