Γιάννενα: Νέα επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των απεργών της «Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ»

Νέα επίθεση των ΜΑΤ σημειώθηκε στις 8.30 το πρωί της Τρίτης 10 Νοέμβρη εναντίον των απεργών της «Γενικής Ανακύκλωσης» που βρίσκονται στη δεύτερη ημέρα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων περιφρουρώντας την απεργία τους.

Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ κατέλαβαν με τη βία την είσοδο του εργοστασίου για να προωθήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό που είχε έτοιμο η εργοδοσία, ενώ κράτησαν για λίγη ώρα τον Νεκτάριο Τριάντη, γραμματέα της ΕΠ Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας, που βρισκόταν στο πλευρό των απεργών εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα τους. Τελικά, κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των απεργών και των συγκεντρωμένων, ο Νεκτάριος Τριάντης αφέθηκε ελεύθερος από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παραμένουν τόσο στην είσοδο του εργοστασίου, όσο και περιμετρικά της εισόδου.

Για το γεγονός της κράτησης του Νεκτάριου Τριάντη αλλά και της νέας επέμβασης των ΜΑΤ εναντίον των απεργών της «Γενικής Ανακύκλωσης» ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής πραγματοποίησε εκ νέου παρέμβαση στον Νίκο Τόσκα, αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Στο σημείο βρίσκονται σωματεία, φορείς και δυνάμεις του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων από κυβέρνηση – εργοδοσία και ΜΑΤ και καλώντας μαζικά το λαό της περιοχής να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Οι απεργοί της «Γενικής Ανακύκλωσης» δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Τη νέα επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΤΟ Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε και σήμερα καθαρά θέση στο πλευρό της εργοδοσίας. Έστειλε τις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν εργάτες και αγωνιστές που βρίσκονταν στο πλάι τους για να βοηθήσει τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η επιχείρηση. (Διαβάστε εδώ περισσότερα).  

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Ιωαννίνων 

Στο μεταξύ συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Ιωαννίνων σήμερα Τρίτη 10 Νοέμβρη πραγματοποίησαν εργαζόμενοι και φορείς μετά από κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων καθώς, μετά από πολύωρη αναμονή, εκδικάστηκε  η αίτηση που κατέθεσε η εργοδοσία της «Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ» για να κηρυχτεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων της επιχείρησης. Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Παράλληλα και κάτω από την παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, το ΕΚ Ιωαννίνων αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 11 Νοέμβρη για τους εργαζόμενους της «Ανακύκλωσης».

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου κινητοποιούνται ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών που προωθεί η εργοδοσία, ενώ έχουν στο πλευρό τους σωματεία, φορείς, οργανώσεις και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ δυναμική πικετοφορία στους δρόμους των Ιωαννίνων πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας το ΠΑΜΕ, Σωματεία και φορείς δίνοντας απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης των απεργών της «Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ» με την επιστράτευση των ΜΑΤ, που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους.

Οι εργαζόμενοι, με τα δυναμικά τους συνθήματα, κατήγγειλαν τις συλλήψεις από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που επιστράτευσε η εργοδοσία, αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου για τη στάση ανοχής απέναντι στις απολύσεις, αλλά και στην ποινικοποίηση των αγώνων.

902