Μυτιλήνη: To ΚΚΕ εκκένωσε στεγαστική κατάληψη προσφύγων

Ετσιθελικά περίπου 20 μέλη του ΚΚΕ πήγαν στο πρώην Εργατικό Κέντρο της Μυτιλήνης και απαίτησαν να αναλάβουν την διαχείριση του υπό κατάληψη κτηρίου. Στόχος τους, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες είναι η εκδίωξη των αλληλέγγυων και η παραμονή των προσφύγων με την διαχείριση να γίνεται από το ΚΚΕ. Αποτέλεσμα της απαράδεκτης αυτής δράσης είναι η φυγή των προσφύγων που βρήκαν στέγη στο κατειλημμένο κτήριο διότι φοβήθηκαν από την συμπεριφορά των μελών του ΚΚΕ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες μέλη του ΚΚΕ πήγαιναν στη κατάληψη και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα λέγοντας ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος για διαμονή ανθρώπων και πως το κτήριο έχει υποστεί φθορές που προξενήθηκαν από τους πρόσφυγες. Αυτή η κατηγορία είναι αβάσιμη αφού το κτήριο ήταν σε κακή κατάσταση, με μπάζα και σκουπίδια στο εσωτερικό του, πριν ακόμα μπουν σε αυτό οι πρόσφυγες.

Να τονίσουμε δε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου δείχνει ότι ανήκει στον ΟΑΕΔ και είχε παραχωρηθεί στο ΚΚΕ, το οποίο δεν κάνει χρήση του κτηρίου ως Εργατικού Κέντρου διότι το Εργατικό Κέντρο βρίσκεται στη πλατεία Σαπφούς. Συνεπώς το ΚΚΕ έκανε την κίνηση αυτή με μόνο στόχο να σφετεριστεί το εγχείρημα και να το θέσει υπό τον έλεγχό του, ενώ οι πρόσφυγες επιθυμούσαν να λειτουργήσει το κτήριο ως αυτοδιαχειριζόμενος χώρος φιλοξενίας από τους ίδιους, κάτι που το κατάφεραν με την διακριτική στήριξη των αλληλέγγυων.

kollektnews