Συνεχίζεται η κατάληψη του εργοστασίου της Coca Cola – Απεργιακές κινητοποιήσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

Το πρωί της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση εργαζομένων  της Coca Cola, οι οποίοι πραγματοποιούν κατάληψη του εργοστασίου από το βράδυ της Τετάρτης, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της ΚΑΝ ΝΤΡΙΝΚΣ Α.Ε. του ομίλου 3Ε, για κλείσιμο της εργοστασιακής μονάδας στο Βόλο και μετεγκατάσταση στο Σχηματάρι.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρεται σε μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης αλλά και διασφάλιση των εργαζομένων με κάλυψη των εξόδων μετεγκατάστασης στο Σχηματάρι, με επιδότηση ενοικίου και μετακόμισης, για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Η απόφαση ανακοινώθηκε με τηλεδιάσκεψη χωρίς να ρωτηθεί καν η γνώμη των εργαζομένων. Επίσης κατέστη σαφές ότι όσοι δεν επιλέξουν την μετεγκατάσταση στο Σχηματάρι θα απολυθούν.

Στην συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση της κατάληψης του εργοστασίου για την αποτροπή της μετακίνησης των μηχανημάτων, όπως επίσης διατυπώθηκε έντονα η πρόθεση της πλειοψηφίας των εργαζομένων να μην μετεγκατασταθούν στο Σχηματάρι.

Ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί με απεργιακές κινητοποιήσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα απαραίτητη είναι η στήριξη του αγώνα από πλευράς πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής, του Εργατικού Κέντρου Βόλου αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Ήδη από την πρώτη μέρα της κατάληψης στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν οι εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και εργαζόμενοι άλλων εργοστασίων της περιοχής.

Προς υπενθύμιση, η απεργία διαρκείας της ΒΙΣ συνεχίζεται, καθώς επίσης συνεχίζονται και οι διαθεσιμότητες, οι μειώσεις μισθών και απολύσεις, σε μια σειρά εργοστασίων της Μαγνησίας.