Αναζητεί το πτώμα του γιου του – μηνύει τον δουλέμπορο: κάλεσμα σε στήριξη – ενίσχυση

Αυτός είναι ο Γιουζεφ Χαμο από τη Δαμασκό. Είχε τέσσερα παιδιά. Η βάρκα που τον έφερνε στην Κω την περασμένη Τρίτη, βούλιαξε. Αύριο Κυριακή θα ταφούν τα πτώματα της γυναίκας του και των δύο παιδιών του στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της πόλης. Το πτώμα του τρίτου παιδιού του, του 14χρόνου Ανάς, δε βρέθηκε.
Ο προορισμός της οικογένειας ήταν η Γερμανία, όπου ζει ο αδερφος του, ή η Αυστρία, όπου ζει το τέταρτο παιδί του, ο μεγάλος γιος.
Τον Γιουζέφ τον συναντήσαμε εχτές στο εστιατόριο που μοιράζει δωρεάν φαγητό στους πρόσφυγες κάθε βράδυ. Βοηθούσε εθελοντικά στο σερβίρισμα.
Τώρα ο Γιουσέφ θέλει να μηνύσει τον τούρκο δουλεμπορο. Συγκεκριμένοι δικηγόροι του νησιού του έχουν ζητήσει εξωφρενικά πόσα, υποσχόμενοι ακόμα και τον εντοπισμό της σωρού του Ανάς. Κανονίσαμε να συναντήσει τον πρόεδρο του δικηγορικού Συλλόγου του νησιού αύριο, για να βρει κάτι καλύτερο.
Αν ξέρετε κάποιον που θα μπορούσε να βοηθήσει pro bono, από την Αθήνα, τη Γερμανία, την Τουρκία ή αλλού, παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε πατώντας αυτό το λινκ: http://goo.gl/forms/KtSUTjSvev

(από facebook)

Related Posts: