Η αργία δεν παύει τη μαφία

Στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας η διαπιστωτική πράξη της αργίας του δημάρχου, που στάλθηκε με συστημένη επιστολή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, παραλήφθηκε προσωπικά από τον κ. Αχιλλέα Μπέο που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο γραφείο του, στο δημαρχιακό μέγαρο.

Παράλληλα, όπως, ορίζει ο Κώδικας Δήμων της Ελλάδας, αν ο δήμαρχος έχει τεθεί σε αργία, τα καθήκοντά του ασκεί αντιδήμαρχος, ο οποίος ορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που καλείται να συνεδριάσει σε διάστημα πέντε ημερών, δηλαδή την προσεχή Παρασκευή.

Αν το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εκδώσει την ανωτέρω απόφαση μέσα σε προθεσμία πέντε ημερών αφότου ο δήμαρχος τέθηκε σε αργία, ή αν εκείνοι που ορίστηκαν αρνούνται να ασκήσουν τα καθήκοντα τους, τα καθήκοντα του δημάρχου ασκεί ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού, που στην περίπτωση του Δήμου Βόλου είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς.

Για τη θέση του δημάρχου φέρεται να ενδιαφέρεται, με υψηλές πιθανότητες εκλογής, και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Τάσος Μπαζιάκας, από τους πλέον στενούς φίλους και συνεργάτες του κ. Αχιλλέα Μπέου. (hitandrun)

Ουσιαστικά τίθεται σε αργία η βιτρίνα ενός οργανωμένου συστήματος. Η βιτρίνα που έπαιζε το γνώριμο σε όλους πια επικοινωνιακό παιχνίδι για να προκαλεί συγκεκριμένα κοινωνικά αντανακλαστικά και να παραβλέπονται από το σύνολο άλλες ενέργειες στο παρασκήνιο.

Το ότι με την αργία “σωπαίνει” η βιτρίνα δεν σημαίνε ότι οι ενέργειες του παρασκηνίου παύουν να λειτουργούν.

Σε ένα κουκλοθέατρο όταν η πρωταγωνιστική φιγούρα κατέβει δεν φεύγει πίσω από το σεντόνι ο μαριονετίστας.

Η “άνθηση” της πληρωμένης προστασίας σε μαγαζιά της πόλης δεν διακόπτεται ούτε σταματάει ο παραγοντισμός που εκφυλίζει καθημερινά τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Τα “γραμμάτια” της φασιστικής υποστήριξης δεν μπαίνουν στον πάγο λόγω αργίας. Συνεχίζουν να εκκρεμούν απρόσκοπτα.

Η διαδικασία αποπολιτικοποίησης στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν αναστέλλεται.

Οι εργολαβίες με ότι κατάχρηση συνήθως συνεπάγονται δεν σταματάνε.

Σίγουρα είναι επιθυμητή η αργία από το κοινό λαίκό αίσθημα περί δικαιοσύνης. Ας μην μεγαλοποιείται όμως σε σημείο που θεωρηθεί πως όλο το σύστημα που εξυπηρετείται σταθερά τον τελευταίο χρόνο διακόπτεται, υποχωρεί ή αναστέλλεται.

Στους τελευταίους μήνες μπήκαν οι βάσεις μιας φανερής στοχοποίησης του Κινήματος της πόλης, των εργατικών αγώνων, εργαζομένων, πολιτών κ.α.

Εξύβριση εργαζομένων καθαριστριών, άρνηση υπογραφής ψηφισμάτων υπέρ απεργιακών αγώνων στην περιοχή, αδειοδότηση δημοσιων χώρων για εκδηλώσεις φασιστών, αήθεις προσβολές σε προσωπικό επίπεδο αντί πολιτικής αντιπαράθεσης, λασπολογία, φανφάρες, επικοινωνιακά τρικ, αντικατάσταση πολιτισμού με τηλεοπτική υποκουλτούρα, και πάει λέγοντας.

Στρατολόγηση ΜΑ, security και μπράβων εαντίον πολιτών στη ΔΕΥΑΜΒ. Στρατόπεδα εξόντωσης αδέσποτων αλλά και εγκατάλειψή τους σε ερημικές περιοχές μετά την περισυλλογή τους.

Χιλιάδες φωτάκια, χλιδάτες παραστάσεις και συνεργασία με δημοσιεύματα περί δήθεν στοχοποίησης των θεάρεστων έργων φωτισμού από αγωνιστές του Κινήματος, κρύβοντας έτσι την πραγματικότητα της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης χιλιάδων συμπολιτών.

Διακοπές νερού σε νοικοκυριά στις γιορτές του 2014 και διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά το 2015, άνευ παρεμβάσεως της κατα τ’ άλλα εύαισθητης κοινωνικά δημοτικής αρχής.

Τίποτε από όλα αυτά δεν μπαίνει σε αργία. Το μόνο που μπαίνει σε αργία είναι οι μεγαλόστομες δηλώσεις που αρέσκονται να προκαλούν αντιδράσεις.

Στην Σικελία, αν πεις σε κάποιον πως ο Νόνος συνελήφθη κι επομένως διαλύεται το κύκλωμα μαφίας, η ελάχιστη αντίδραση θα είναι τα γέλια.

Vectrum