Έκθεση Φωτογραφίας στο Δίαυλο

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου διοργανώνει τα εγκαίνια έκθεσης Φωτογραφίας της «Φωτογραφικής Ομάδας του Διαύλου», του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων, την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 στις 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διαύλου. Πρόκειται για τη 42η Έκθεση που παρουσιάζει η Ομάδα Φωτογραφίας από την έναρξη των δραστηριοτήτων της, το 1991. Θα παρουσιαστούν 78 συνολικά έργα 7 μελών της ομάδας που παρακολουθούν τα μαθήματα του 2ου κύκλου. Το διαφορετικό στοιχείο από προηγούμενες εκθέσεις είναι ότι παρουσιάζεται portfolio που έχει προκύψει από τη συστηματική ενασχόληση, παρουσίαση και κριτική, του θέματος επιλογής του καθενός, τους τελευταίους έξι μήνες.
Έργα τους εκθέτουν οι:
Κατερίνα Ζωγράφου, η οποία ασχολείται τρία χρόνια με τη φωτογραφία, παρουσιάζει την ενότητα «Άρωμα Γυναίκας», γιατί, όπως λέει: «Μου αρέσει να φωτογραφίζω τον άνθρωπο και θέλησα να εκφραστώ με ένα παιχνίδι φωτός και σκιάς πάνω στο γυναικείο σώμα».
Βασίλης Καζεπίδης, ο οποίος ασχολείται πολλά χρόνια με τη φωτογραφία, και κατέχει από το 2000 τη διάκριση AFIAP, παρουσιάζει την ενότητα «Στιγμές μιας Γυναίκας» γιατί, όπως λέει: «Προσπαθώ να αποτυπώσω την πεζή καθημερινότητα».
Μαρία Καζεπίδου, η οποία ασχολείται δύο χρόνια με τη φωτογραφία, παρουσιάζει την ενότητα «Εμμονές», γιατί, όπως λέει: «Θέλω να αποδώσω την ιδέα ότι πολλά πράγματα μπορούν να σε καθυστερήσουν και δεν σ’ αφήνουν να προχωρήσεις στη ζωή».
Θεόδωρος Καρακασίδης, ο οποίος ασχολείται τρία χρόνια με τη φωτογραφία, παρουσιάζει την ενότητα «Μετασχηματισμοί», γιατί όπως λέει: «Η πραγματικότητα μπορεί να μεταβληθεί μέσα από τον τρόπο που αντικατοπτρίζεται».
Μιλτιάδης Κωστούλας, ο οποίος ασχολείται τρία χρόνια με τη φωτογραφία, παρουσιάζει την ενότητα «Voice in the Dark» γιατί, όπως λέει: «Θέλω να συνδυάσω την αγάπη μου για τη φωτογραφία με την αγάπη μου για τη μουσική».
Γεώργιος Μπάμπαλης, ο οποίος ασχολείται δύο χρόνια με τη φωτογραφία, παρουσιάζει την ενότητα «Ο Κόσμος των Σκιών» γιατί, όπως λέει: «Θέλω να αποδώσω την ψευδαίσθηση ενός κόσμου που δημιουργείται από τη φωτοσκίαση».
Παναγιώτης Χαρίλας, ο οποίος ασχολείται τρία χρόνια με τη φωτογραφία, παρουσιάζει την ενότητα «Ακίνητοι Δρομείς» γιατί: «Μου δημιουργεί μια ιδιαίτερη αίσθηση η υφή της παλαίωσης».
Υπεύθυνος καθηγητής του μαθήματος της Φωτογραφίας του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων είναι ο κ. Λέων Μουρτζούκος.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016. Το ωράριο λειτουργίας της θα είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 έως 14:00 και 18:00 έως 20:30.

για να δείτε τις φωτογραφίες επισκεφτείτε : εκθέσεις Vforvolos