Κράτος έκτακτης ανάγκης και μετανάστες

31/03/2016

Χτες βράδυ ξέσπασε πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά στις πύλες Ε1 και Ε2 για άγνωστη αφορμή. Τρεις τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ το επεισόδιο στάθηκε ως αφορμή για την έντονη παρουσία στο σημείο ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και άλλων αστυνομικών δυνάμεων. Νωρίτερα 1500 μετανάστες είχαν συμμετάσχει σε πορεία ενάντια στα κλειστά σύνορα στο κέντρο. Το συμβάν έχει ήδη λειτουργήσει προς την επιθυμητή για το κράτος κατεύθυνση, δηλαδή να επιθυμούν οι ίδιοι οι μετανάστες να μεταφερθούν στα κλειστά «κέντρα φιλοξενίας». Εκεί οι μη έχοντες αιτηθεί πολιτικού ασύλου, θα βρίσκονται σε καθεστώς φυλάκισης, επαναπροώθησης σε Τουρκία και απέλαση. Αντίστοιχη τακτική ακολουθείται και σε Ειδομένη σε μια προσπάθεια αποσυμπίεσης του σημείου από τον μαζικό αριθμό μεταναστών, με μεταφορά 600- 700 τη μέρα σε κλειστά «κέντρα φιλοξενίας». Σε Χίο και Μυτιλήνη το καθεστώς εγκλεισμού ήδη υπάρχει. Παράλληλα οι τουρκικές μονάδες στα σύνορα με Συρία, σύμφωνα με την εφημερίδα Times, εκτελούν εν ψυχρώ μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν.

Μετανάστες φυλακισμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης απαιτούν την ελευθερία τους σε «κουφές» αρχές και αστυνομικές δυνάμεις. Αλληλέγγυοι εθελοντές διώκονται, ΜΚΟ πλουτίζουν, η κυβέρνηση καθησυχάζει πως όλα λειτουργούν “ρολόι», από πλευράς της κάνει ότι μπορεί, πόρτες ασφαλείας διαφημίζονται έντονα, η «φιλανθρωπία» της εκκλησίας και του κράτους γεμίζουν πολλών τις τσέπες είτε για σίτιση είτε για την στέγαση των μεταναστών, τα ΜΜΕ ολοήμερα τονίζουν την εξαθλίωση και την αναγκαιότητα του εγκλεισμού, αλλά και την πρωτοφανή «τζιχαντιστική» αγριότητα των μεταναστών, όπως και την «ευγενή υπομονή» των προσφύγων σε ένα καθεστώς εξαίρεσης, σε ένα κράτος έκτακτης ανάγκης. Με λίγα λόγια, για να επιβιώσεις από τους εισβολείς ισλαμιστές – τζιχαντιστές, λαθραίους που έγιναν παράτυποι τώρα, μετανάστες, έλληνα ψηφοφόρε χρειάζεσαι πόρτες ασφαλείας, κάγκελα, αύξηση αστυνόμευσης, παρακολούθηση ειδήσεων και να ψηφίζεις το σωστό κόμμα που θα σου φέρει την ανάπτυξη από τα lidl με τον μισθό των 96 ευρώ το μήνα για οχτώ μέρες εργασίας το μήνα.

Σε ένα κράτος έκτακτης ανάγκης όπου η φυλάκιση βαφτίζεται ασφάλεια, οι δολοφόνοι αποφυλακίζονται λόγω 18μηνου, ενώ όσοι διαταρράσσουν την «ειρήνη» και την «ασφάλεια» της λειτουργίας του κράτους, σαπίζουν σε φυλακές ως τρομοκράτες. Οι αμέσως επόμενοι είναι ήδη οι μετανάστες, και στη λίστα ακολουθούν σειρά κοινωνικών μειοψηφιών και «επικίνδυνων για την δημοκρατία».

 

Vectrum