ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ – για τον θάνατο του εργάτη στην εταιρία Logistic GLS

Ξημερώματα 15/9/2016 ο Abd Elsalam Ahmed Eldanf, Αιγύπτιος εργάτης στην εταιρία Logistic GLS, 54 ετών και απεργός, πέφτει νεκρός μετά από εντολή της εργοδοσίας. Ο Abd Elsalam Ahmed Eldanf ενώ βρίσκεται στην απεργιακή περιφρούρηση, η εργοδοσία δίνει εντολή σε φορτηγό της εταιρίας να σπάσει αυτήν. Το αποτέλεσμα ; Ο οδηγός του φορτηγού και εργαζόμενος στην εταιρία σπάει την απεργιακή περιφρούρηση και σκοτώνει έναν εργάτη και τραυματίζει έναν άλλον. Την ίδια πρακτική έχει ακολουθήσει η εν λόγω εταιρία και στο παρελθόν, χωρίς όμως να έχουν υπάρξει θύματα.

Εδώ όμως δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως πέρα από την εργοδοσία, η οποία θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την εξασφάλιση των κερδών της, συναντάμε και τον οδηγό του φορτηγού, ο οποίος αν και εργαζόμενος στην εταιρία επιλέγει να πάρει την μεριά των αφεντικών και να στραφεί ενάντια στους συναδέλφους του, επιλέγει να γίνει το τσιράκι των αφεντικών και όχι να βρεθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών, των ανθρώπων που μάχονται για μια πιο αξιοπρεπή ζωή.

Δεν έχουμε αυταπάτες και ούτε μας ξαφνιάζει το πού μπορεί να φτάσουν τα αφεντικά για τα κέρδη τους. Η δολοφονία του Abd Elsalam Ahmed Eldanf είναι εργατική δολοφονία, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια τεράστια λίστα γραμμένη με αίμα εκμεταλλευόμενων, από τις δολοφονίες δασκάλων στο Μεξικό το 2016, από την επίθεση στην Κ. Κούνεβα το 2008 με βιτριόλι, από τα εργατικα ατυχήματα, θανατηφόρα (βλέπε πετρέλαια Λάτση) και μη, από τις εργοδοτικές απειλές όταν οι εργάτες δεν » συμορφώνονται » με τις επιταγές τους και τις ορέξεις τους, από την κρατική καταστολή σε αγωνιζόμενους εργάτες μέχρι τις παρακρατικές επιθέσεις φασιστών (Πέραμα, Μηχανιώνα).

Γνωρίζουμε οτι τα αφεντικά επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο και την συνεπακόλουθη υποβάθμιση της ζωής μας και δεν διστάζουν να δολοφονήσουν απαξιώνοντας την ζωή όσων αγωνίζονται ενάντια στο καθεστως εκμετάλλευσης, την ζωή των καταπιεσμένων που μάχονται ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια στα αφεντικά και τα κέρδη τους.

Δεν ξεχνάμε την εργατική δολοφονία του Abd Elsalam Ahmed Eldanf , δεν ξεχνάμε τον αγώνα ενάντια στους κυρίαρχους και τον συνεχή πόλεμο που έχουν εξαπολύσει στους από τα κάτω, δεν ξεχνάμε να αγωνιζόμαστε από κοινού ντόπιοι και μετανάστες, άνεργοι και εργάτες, καταπιεσμένοι και κολασμένοι αυτής της γης για να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Εμείς οι εργάτες είμαστε που με τον ίδρωτά μας
ποτίζουμε τη γης για να γεννά
καρπούς, λουλούδια, τ’ αγαθά του κόσμου ολόγυρά μας
φτωχή αλουλούδιαστη, άκαρπη μονάχα η αργατιά.
Εμείς οι εργάτες είμαστε που με τον ίδρωτά μας
ζυμώνουμε του κόσμου το ψωμί.
Πιο δυνατά κι απ’ τα σπαθιά τα χέρια τα δικά μας,
και μ’ όλο τ’ αλυσόδεμα, σκάφτουν και η γης πλουτεί.
Στου κόσμου τους θησαυριστές το βιος σου, Εργάτη, νόμοι
στο τρών’ αδικητές χωρίς ντροπή!
Αγκαλιαστείτε, αδέλφια, ορθοί!
Με μια καρδιά, μια γνώμη.
-Δικαιοσύνη, βρόντηξε και λάμψε, Προκοπή!

Κωστής Παλαμάς

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό “Μαύρο και Κόκκινο”, μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ-