Τα ομορφα χωριά, όμορφα καίγονται – η δολοφονία, η εξέγερση και το Ωραιόκαστρο

agria-nyxta-oreokastro-troxaio-prosfyges-neroi-body-image-1476660913

Μετά το θανατηφόρο τροχαίο, πρόσφυγες έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του οδηγού, μάρκας Μερσεντές, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς (η φωτογραφία και τα αποσπάσματα σε πλάγια γραφή προέρχονται από άλλο μέσο)

Ως “η πιο άγρια νύχτα ταραχών‘ χαρακτηρίστηκε από τα μμε η χτεσινή νύχτα στο  στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης (όπου ζουν 1.277 μετανάστες), μετά τον τραγικό θάνατο μετανάστριας και του ανήλικου γιου της- καθώς και τον τραυματισμό ανήλικου κοριτσιού.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι Έλληνας, 76 ετών, και το δυστύχημα σημειώθηκε ακριβώς έξω από την είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης «Φέσσα», όπως ονομάζεται το πρώην εργοστάσιο στο Ωραιόκαστρο. Οι πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα δεν είναι απολύτως ξεκάθαρες, καθώς η περιοχή παρέμεινε για πολλή ώρα αποκλεισμένη για τα μέσα ενημέρωσης. Ο οδηγός συνελήφθη, ενώ στο σημείο ο υπεύθυνος από πλευράς περιφέρειας για το στρατόπεδο συγκέντρωσης έσπευσε ώστε να διαχειριστεί την κατάσταση κα να πει στα μμε πως όλα ηρέμησαν αργά τη νύχτα.

Μόλις έγινε αντιληπτό το περιστατικό μεγάλη ομάδα μεταναστών επιτέθηκε αρχικά στον οδηγό που προκάλεσε το τροχαίο κι έπειτα στις κρατικές δυνάμεις καταστολής που έφτασαν άμεσα. Ακολούθησε πετροπόλεμος και συνθήματα διαμαρτυρίας.

Τα ΜΑΤ με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης προσπάθησαν να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος ανεπιτυχώς. Μετανάστες έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του οδηγού, μάρκας Μερσεντές, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, καθώς ούτε τα οχήματα της πυροσβεστικής μπορούσαν να προσεγγίσουν εύκολα το σημείο. Επίσης, πυρπολήθηκαν κάδοι απορριμμάτων και προκλήθηκαν φθορές σε άλλα διερχόμενα οχήματα.

Μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ οι μετανάστες είχαν σκεπάσει με κουβέρτα τα τρία χτυπημένα σώματα καθ’όλη τη διάρκεια των συγκρούσεων. Το ανήλικο κορίτσι δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο και φέρει ορθοπεδικά τραύματα.

Το “τυχαίο” περιστατικό της δολοφονίας των δύο μεταναστών από τον οδηγό της mercedes έρχεται να ακολουθήσει κατά πόδας τις διαμαρτυρίες των συλλόγων γονέων του Ωραιόκαστρου, τις φασιστικές συγκεντρώσεις, τις ρατσιστικές ομιλίες, και όλο το μίσος που έχουν εξαπολύσει εναντίον μεταναστών οι νοικοκυραίοι του Ωραιόκαστρου.

Τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται.

V