«Δεν είμαστε ρατσιστές στο Σέσκλο αλλά…»

Στη λίστα των ρατσιστών συλλόγων γονέων που αντιδρούν στην παρακολούθηση παιδιών μεταναστών στα σχολεία της περιοχής τους, έρχεται να προστεθεί και το Σέσκλο Μαγνησίας.

Οι γονείς αντέδρασαν σχετικά με την παρακολούθηση μαθημάτων απογευματινό ωράριο στο δημοτικό Σέσκλου παιδιών από το κοντινό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μόζας και δεν δίστασαν να ξεράσουν το γνωστό οχετό ρατσισμού και δήθεν άγχους για την υγεία των παιδιών τους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων στο Δημοτικό Σέσκλου κ. Χριστίνα Μπέκου ανέφερε πως «οι γονείς δεν ερωτήθηκαν ξεκάθαρα, αν θέλουν στο σχολείο τα προσφυγόπουλα. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με το διευθυντή κ. Γεράσιμο Τσιμπλούλη, αλλά θεωρούμε ότι σε αυτό το θέμα δεν είχαμε τη σωστή ενημέρωση. Μόνο μερικές φορές σε κάποιες εκδηλώσεις μας τόνισε ότι μπορεί να έρθουν τα προσφυγόπουλα. Την προηγούμενη Πέμπτη λάβαμε την απόφαση ως Σύλλογος Γονέων να μας πει ξεκάθαρα ο διευθυντής τι τελικά συμβαίνει, αφού ο κόσμος είχε ξεσηκωθεί. Η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και της τοπικής κοινωνίας είναι να μη δεχθούμε τα προσφυγόπουλα, καθώς η όλη ένταξη στο σχολείο γίνεται σε πειραματικό στάδιο. Είναι παιδιά που προέρχονται από πόλεμο. Επίσης ναι μεν τα προσφυγόπουλα θα κάνουν μάθημα το μεσημέρι και μετά, αλλά και τα παιδιά μας χρησιμοποιούν την αυλή του σχολείου για την ψυχαγωγία τους, ενώ υπάρχει ζήτημα και με τον εμβολιασμό τους».

Η κ. Μπέκου ανέφερε πως οι γονείς στο Σέσκλο δεν είναι ρατσιστές. Ζουν αρμονικά με αλλοδαπούς αλβανικής καταγωγής εδώ και χρόνια, τους έχουν βαπτίσει τα παιδιά, τους έχουν βάλει στα σπίτια τους και κανείς δεν μπορεί να τους προσάψει κάτι.

Η πρόεδρος ανέφερε πως έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές στο πλαίσιο της διαφωνίας τους.(e-thessalia)

Δεν είναι ρατσιστές αλλά….είναι ξεκάθαρα εθνικιστές, ρατσιστές, πατριώτες, ισλαμοφοβικοί που καλλιεργούν το μίσος τους με ρατσιστικά ντελίρια εναντίον ανήλικων παιδιών. Είναι αυτοί που εκμεταλεύονται επί χρόνια μετανάστες από αλβανία στα χωράφια και στα κτήματά τους με μεροκάματα πιο κάτω κι από το όριο του αίσχους. Είναι αυτοί που η φιλανθρωπία τους έκανε νονές και νονούς στο όνομα της συνέχισης τους πατρίς – θρησκεία – οικογένεια. Είναι οι ρατσιστές του θεσσαλικού κάμπου.

Είναι το ίδιο δημοτικό που πέρυσι (λόγω υπόθεσης Γιακουμάκη που όλη αφρόκρεμα της εθνικής φιλανθρωπίας ταράχτηκε από το συμβάν) βραβεύτηκε με το 2ο βραβείο σε διαγωνισμό για το σχολικό εκφοβισμό, μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα»…

              Vectrum

Related Posts:

  • No Related Posts