Βίντεο: Τρανς δέρνουν ομοφοβικό και του σπάνε το αυτοκίνητο

Τα πλάνα του βίντεο που θα δείτε παρακάτω προέρχονται από την πόλη του Μεξικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mexico Post που έδωσε στη δημοσιότητα το ντοκουμέντο, ένας άνδρας κατέβηκε από το όχημα του και άρχισε κινείται προς εκδιδόμενες τρανς γυναίκες, βρίζοντας τες.

Εκείνες συσπειρώθηκαν αμέσως και επιτέθηκαν στον υβριστή τους. Στη συνέχεια, προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητο του, την ώρα που περαστικοί βιντεοσκοπούσαν το περιστατικό το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο, κάνει τον γύρο του κόσμου. Οι περισσότεροι χρήστες των social media στάθηκαν στο πλευρό των εκδιδομένων, αλλά δεν έλειψαν και εκείνοι που αμφισβήτησαν τη σειρά των γεγονότων, αναφέροντας πως δεν διακρίνεται το αν προκάλεσαν πρώτες οι τρανς ή ο άντρας. Σε κάθε περίπτωση, το ρεπορτάζ της Mexico Post που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, κάνει λόγο για “ομοφοβικό επεισόδιο”.

Το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=FB-4JP_Cck0

Σημειώνεται ότι την περίοδο 2008-2016 υπήρξαν 2.115 περιστατικά φόνου διεμφυλικών (μεταφραστικό δάνειο από την αγγλική transgender) παγκοσμίως, ενώ πολλές άλλες δολοφονίες δεν καταγράφηκαν στα επίσημα αρχεία ως τέτοιες. Τα κρούσματα ομοφοβικών και δολοφονικών επιθέσεων εναντίον εκδιδομένων τρανς γυναικών στο Μεξικό, είναι πολύ συχνά.

Σύμφωνα με έκθεση του Transgender Murder Monitoring Project στο διάστημα από την 1 Οκτωβρίου (2015) μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου (2016) στο Μεξικό σημειώθηκαν 52 δολοφονίες τρανς ατόμων, ενώ ακόμη 123 καταγράφηκαν στη Βραζιλία και άλλες 28 σε Κολομβία και Βενεζουέλα.

Η σχετική λίστα δολοφονιών για την περίοδο αυτή

news247