Θέατρο σκιών Άννα Καλουτά (δίκη Θεοφίλου)

Την ενοχή του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου για όλες τις κατηγορίες πρότεινε η σε διατεταγμένη υπηρεσία εισαγγελέας Άννα Καλουτά, εκτελώντας τις εντολές των προϊσταμένων της προκειμένου να χτίσει τη χυδαία καριέρα της στην πλάτη του συντρόφου. Αφού απαξιώσε τον ίδιο το θεσμικό της ρόλο πετώντας στα σκουπίδια την ακροαματική διαδικασία που επί έξι μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη, πρότεινε την καταδίκη του Τάσου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, οπλοκατοχή και πλαστογραφία.

Από την αρχή της δίκης η εισαγγελέας Άννα Καλουτά είχε κάνει σαφές ότι μοναδικός της στόχος είναι η πάση θυσία καταδίκη του συντρόφου και ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανένα στοιχείο που αποδεικνύει την αθωότητά του. Δεν δίστασε στην αγόρευσή της όχι μόνο να απορρίψει χωρίς επιχειρήματα ολόκληρη την υπερασπιστική γραμμή του Τάσου Θεοφίλου, αλλά και να διαστρεβλώσει τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, δημιουργώντας ένα φθηνό και γελοίο αφήγημα με μοναδικό στόχο την πολιτική και φυσική εξόντωση του συντρόφου.

Στον αγώνα αυτό του συντρόφου σταθήκαμε και θα στεκόμαστε δίπλα του χωρίς να τρέφουμε την παραμικρή αυταπάτη για την αστική δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε πως θα ξεχάσουμε το όνομα της εισαγγελέα Άννας Καλουτά ούτε πως θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για την απαλλαγή του συντρόφου από όλες τις κατηγορίες, την αθώωση και την απελευθέρωσή του.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

indymedia

Related Posts: