Κατασκευή κατηγορίας σε βάρος μετανάστη από τo Golden Hall και την LACOSTE (Notos)

Την Τρίτη 23/5/2017 στο Μαρούσι γύρω στις 15:00, Ο μετανάστης από το Μαρόκο Τ.Α., δέχθηκε προπηλακισμό από την υπεύθυνη του καταστήματος Lacoste (της εταιρίας NOTOS) όταν έβγαινε από το κατάστημα. Η συγκεκριμένη θεώρησε ότι ο μετανάστης έκλεψε κάτι μπλουζάκια που έλειπαν από το κατάστημα και φώναξε αμέσως τους σεκουριτάδες του Golden Hall.

Αφού τον σταμάτησαν και τον ανάγκασαν να ανοίξει την τσάντα του διαπίστωσαν ότι δεν είχε κάτι μέσα και τελικά τα μπλουζάκια βρισκόντουσαν στα δοκιμαστήρια του καταστήματος. Από κοινού η υπεύθυνη του καταστήματος και οι σεκιούριτι για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα της αδικαιολόγητης επίθεσης τους, αποφάσισαν να πουν ψέματα στην αστυνομία ότι βρήκαν τα μπλουζάκια μέσα στην τσάντα του. Μάλιστα οι εργοδότες υπέδειξαν σε 2 εργαζόμενους  (έναν από το Lacoste και έναν από το Golden Hall) να δώσουν ψευδείς καταθέσεις.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Golden Hall και του Lacoste δέχθηκαν έμμεσες εργοδοτικές απειλές για να μη μιλήσουν σε κανέναν για το γεγονός.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της ανθρωποφαγίας είναι ο Μαροκινός που αρχικά προσήχθη στο Μαρούσι να οδηγηθεί στο Ν. Ηράκλειο όπου αναμένει την απέλασή του.
Παράκληση αν κάποιος δικηγόρος ή ομάδα μπορεί να βοηθήσει να στείλει στο charis23052017@gmail.com

(indymedia)