Απόλυση με ξύλο για μετανάστη εργάτη στη εταιρεία πλαστικών ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕ

Την Τρίτη 30 Μάη, ο Ασίφ Μαχμούντ, ένας μετανάστης εργάτης που δούλευε στην εταιρία πλαστικών Κώστας Γεωργίου ΑΕ για τέσσερις μήνες και απολύθηκε στις 25 Μάη, πήγε στο χώρο του εργοστασίου για να ζητήσει τα χαρτιά της απόλυσης του και το πιστοποιητικό υγείας που είχε δώσει στον εργοδότη όταν προσελήφθη.

Όπως κατήγγειλε η Επιτροπή Εργαζομένων στην εταιρεία, ο εργοδότης αντί να του δώσει τα έγγραφα που ζήτησε άρχισε να τον χτυπά και τον έριξε κάτω μέσα στο γραφείο του.

Ούρλιαζε και έβριζε χυδαία. Σταμάτησε την επίθεση όταν άλλοι εργάτες μπήκαμε στη μέση.

Η ανακοίνωση περιγράφει τη συνέχεια του σκηνικού: 

Στη συνέχεια ο Ασίφ βγήκε έξω από το εργοστάσιο. Το αφεντικό του έκανε νόημα να περιμένει. Ο Ασίφ νόμισε ότι θα του δώσει τα έγγραφα του. Το αφεντικό τον έσπρωξε και άρχισε πάλι να τον χτυπά μπροστά σε εργάτες. Εμφανίστηκε ο γυιός του αφεντικού που άρχισε και αυτός να γρονθοκοπά τον Ασίφ τραυματίζοντας τον.

Αρκετοί εργάτες βγήκαμε έξω και σταματήσαμε την επίθεση του γυιού του αφεντικού. Ο Ασίφ κάλεσε την Αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό. Η Αστυνομία προσήγαγε τους εργοδότες και τον απολυμένο εργάτη.

Εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του αυτόφωρου στην Ευελπίδων και ορίστηκε για την Παρασκευή 2/6 η δίκη.

Οι εργαζόμενοι μετά από αυτό προχωρήσαμε σε απεργία.

Ο εργοδότης έχει ιστορικό ρατσιστικής μεταχείρισης των εργατών και τρομοκρατίας. Παραβιάζει ανοικτά τα εργατικά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Έχει βάλει παντού κάμερες ενώ χρησιμοποιεί μεγάφωνα…για να βάζει τις φωνές στους εργάτες βρίζοντας χυδαία. Τα χρησιμοποιεί ακόμη και για ανακοινώσεις στους εργάτες που έχουν πάει το πρωί στη δουλειά όπως: “ Φύγε σήμερα, δεν σε χρειάζομαι, έλα αύριο” χωρίς να σε έχουν ειδοποιήσει από την προηγούμενη μέρα τουλάχιστον.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες. Τρώμε στον ίδιο χώρο που δουλεύουμε, γεμάτος σκόνη και βρώμα. Δεν υπάρχει ντούς για να πλενόμαστε. Το ζεστό νερό το έχει κλειδώσει το αφεντικό! Η τουαλέτα είναι ακατάλληλη για 70 άτομα. Δεν υπάρχει καθαρό πόσιμο νερό στο χώρο για μας.

Δουλεύουμε καθημερινά σε τρεις βάρδιες.

Την δουλειά μας την ξέρουν καλά όλοι οι εργαζόμενοι καθώς προμηθεύουμε με τσάντες τον Σκλαβενίτη, τα Τζάμπο, την Προμηθευτική , τον Γρηγόρη και πολλούς άλλους.

Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιζόμαστε σαν ζώα, είμαστε εργάτες. Θέλουμε σεβασμό και όχι ρατσισμό.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Κώστας Γεωργίου ΑΕ ζητούν δικαιοσύνη για τον απολυμένο εργάτη Ασίφ Μαχμούντ, να τιμωρηθεί η εργοδοσία για τις επιθέσεις και να σταματήσει η ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία, καθώς υπάρχουν κάμερες και… μεγάφωνα στο χώρο δουλειάς. Οι εργάτες ζητούν επίσης πληρωμή των αργιών, υπερωριών και νυχτερινών αλλά και καθαρό πόσιμο νερό, γάλα, γάντια, μάσκες, φόρμες.

Ζητούν δε την συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και όλων των σωματείων.

ΠΗΓΗ: economy365.gr

provo