Επιστολή της Ηριάννας Β.Λ. στην Κατερίνα Κατή

Μου ζητήθηκε να κάνω μια δήλωση. Για την απόφαση και για το πώς νιώθω.

Νιώθω, λοιπόν, ότι τρεις φορές Άλλοι επιχείρησαν να μου ανακόψουν το δρόμο, σπέρνοντας σ’αυτόν εμπειρίες ξένες, ασύνδετες με τις δικές μου επιλογές.

Η πρώτη φορά ήταν η σύλληψη του συντρόφου μου, η δεύτερη η σύλληψή μου και η τρίτη τώρα (φαντάζομαι είπαν «οι ψυχολογικοί φραγμοί δε φτάνουν, ας γίνουν αυτοί πραγματικοί”).

Την πρώτη και τη δεύτερη φορά καλώς ή κακώς αδιαφόρησα.Αγνόησα τα εμπόδια και συνέχισα τη δική μου πορεία, σπουδές, δουλειά, φίλοι, οικογένεια, ζωή.

Τέσσερα χρόνια μετά όμως την πρώτη του Ιούνη, έρχονται ξανά οι Άλλοι και όχι απλά μου κλείνουν το δρόμο, αλλά τον ξηλώνουν – λες και δεν υπήρξε ποτέ.

Και τώρα, βρίσκομαι εδώ, στις φυλακές Ελαιώνα, προσπαθώντας να κρατήσω τον εαυτό μου.

Και σκέφτομαι: στις «συνειδήσεις” τους όλα επιτρέπονται.Λένε πως οι δικοί τους μετέωροι και ανυπόστατοι σκοποί βαραίνουν πάλι περισσότερο από μια ζωή.

Δεν είναι τρελοί. Η τρέλα είναι άλλοθι. Είναι αυθαιρεσία. Εκμετάλλευση της ανωνυμίας και της θέσης τους.

Παίζουν σκάκι στις πλάτες μας, χωρίς να έχουν αντίπαλο «όλα τα πιόνια ευθεία. Μια ή άλλη εμείς παίρνουμε το παιχνίδι”.

Ηριάννα Β.Λ. 9/6/2017 1984

Είπε ένας φίλος πριν 4-5 μέρες. «Θέλουν να μας εξοντώσουν. Μας πατάνε κάτω”. Και μετά είπε «όλα είναι στο μυαλό”. (indymedia)

Απο το Μάρτιο του 2011 η Ηριάννα ζει την παράνοια με τη κωδική ονομασία “μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς”. Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη από ένα δικαιικό σύστημα που μόνο στην αντικειμενικότητα και στην αμεροληψία δε στηρίζεται. Κατασκευασμένες κατηγορίες, πλήρης απουσία μαρτύρων και ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA ήταν αρκετά για το δικαστήριο που αποφάσισε τη καταδίκη της. Ένα δικαστήριο που δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και μια έφεση χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα. Η περίπτωση της Ηριάννας δεν είναι η μοναδική..δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία. Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς.

Barikat


Σου χει συμβεί ποτέ, ενώ κοιμάσαι να μπουν στο σπίτι σου κουκουλοφόροι και να σε συλλάβουν;

Σου χει συμβεί ποτέ να σου παίρνουν το σύντροφό σου με χειροπέδες, να τον κατηγορούν και να τον πιάνει στο στόμα του ο κάθε «καλοπροαίρετος»;

Σου χει συμβεί ποτέ, όσο δικάζεται ο σύντροφός σου, να «βρίσκουν» το DNA σου μετά από περίπου 2 χρόνια που εσύ η ίδια τους το έδωσες; Όχι ε;

Μήπως σου έχει συμβεί, μετά από 2 χρόνια δικαστηρίων και μετά την πολυπόθητη αλλά αυτονόητη αμετάκλητη αθώωση του συντρόφου σου, να περνάς εσύ από δίκη με πιθανές ποινές πάνω από 20 χρόνια;

Σκέψου λίγο μήπως σου έχει συμβεί, ενώ καταθέτεις στο δικαστήριο για την αθωότητά σου, η εισαγγελέας να μην μπορεί να ξεχωρίσει ποιός κατηγορείται και ποιός όχι; Ίσως σου συνέβη, να σε ρωτήσουν από την έδρα του δικαστηρίου, γιατί δεν εγκατέλειψες το σύντροφό σου αφού τα ΜΜΕ εκαναν λόγο για τρομοκράτια;

Ίσως να σου χει συμβεί, ενώ δικάζεσαι για τη ζωή σου, και καταθέτει για την αθωότητά σου ειδικός επιστήμονας, το δικαστήριο να μην ακούει λέξη.

Τέλος, σου χει συμβεί να σε ρίχνουν στη φυλακή χωρίς πολλά πολλά γιατί θεώρησαν ότι ο σύντροφός σου έκανε παρέα με 2 «κακά παιδιά»;

Ή μήπως γιατί δεν είναι καλή συγκυρία για να δικαστεί μια τέτοια υπόθεση;

Αν σου συμβεί κάτι από αυτά, να εύχεσαι να έχεις δίπλα σου κόσμο να σε στηρίξει.

Αν δε σου έχουν συμβεί αυτά όμως, τότε δεν έχεις ιδέα τι έκαναν στην Ηριάννα.

Πως την καταδίκασαν με μάρτυρες που «δε βρέθηκαν» και με άφαντο DNA.

Δεν έχεις ιδέα τι μπορούν να κάνουν και σε σένα.

Ίσως εσύ είσαι ο επόμενος.

«Η Ηριάννα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις φυλακές Θήβας και είμαστε σίγουροι ότι δείχνει όλο το κουράγιο που χρειάζεται για να αντέξει αυτόν τον εφιάλτη που περνάει.”

Related Posts:

  • No Related Posts