3 κρατικές δολοφονίες κρατουμένων που περνάνε στα ψιλά

Η πρώτη δολοφονία αφορούσε τον 26χρονο Ρομά που έφυγε από φλεγμονή στο δόντι. Ναι τονίζεται ότι ήταν Ρομά με την ίδια ένταση που τονίζεται ο ρατσισμός εναντίον Ρομά και η αδιαφορία για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από αυτή την ταυτότητα στον ελλαδικό χώρο.

Η δεύτερη αφορούσε τον αυτόχειρα που είχε καταδικαστεί για ληστείες και που υπέκυψε (σύμφωνα με συγκρατούμενούς του) στον εκβιασμό κυκλώματος εντός φυλακών και ξεχρέωσε εισάγοντας ναρκωτικά στη φυλακή μέσω του ξαδερφού του (ο οποίος δεν γνώριζε τίποτα), κάτι που τον οδήγησε στην αυτοκτονία από τύψεις προς την οικογένειά του. Δεν υπάρχει συννεφόπτωση με την ανοχή του κράτους λειτουργούν τα κυκλώματα εντός και εκτός φυλακών.

Η τρίτη αφορά τον θάνατο χρήστη οροθετικού που δεν είχε θεραπευτική μεταχείριση υπό κράτηση και έφτιαξε “πετσετιά” γύρω από το λαιμό του για να την ‘ακούσει”. Όταν έβγαλε αίμα από το στόμα, θεωρήθηκε πως είχε φυματίωση και μεταφέρθηκε στην απομόνωση, όπου και βρέθηκε στη συνέχεια νεκρός.

Πρόκειται για 3 δολοφονίες σχεδιασμένες έτσι ώστε να μην ταράζουν την καθημερινότητα της καθωσπρέπει κοινωνίας, της οικογενειακής ευημερίας, του νοικοκυριού, της βιοπάλης. Είναι 3 δολοφονίες που περνάνε στα ψιλά, αποτελούν όμως υπόδειγμα της κρατικής διαχείρισης “όσων περισσεύουν”, γιατί δεν είναι πλέον “χρήσιμες” μηχανές για την ομαλή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Vectrum