Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Πάλεψαν πολλές ζωές να γλυτώσουν από τις φλόγες. Δεν τα κατάφεραν όλες. Χτες ο θάνατος σκόρπισε με συνθήκες πολέμου, μόνο που αντί για όπλα υπήρχε η φωτιά. Τα καμμένα δέντρα, τα καμμένα ζώα, οι καμμένες οικογένειες, όλα αυτά για τα συμφέροντα των εργολάβων, για τα συμφέροντα των εταιρειών, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Γιατί αυτό ήταν, κρατικές δολοφονίες για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτό είμαστε για αυτούς, αυτό ήμασταν πάντα. Κρέας για κατανάλωση. Είτε θα ναι οβίδα, είτε σφαίρα, είτε πυρκαγιά, πάντα θα μαστε τα αναλώσιμα υλικά σε ισολογισμούς.

I for Interview (με συνεχή ενημέρωση για δομές και διαθέσιμα κτηνιατρεία για την περίθαλψη/φροντίδα/φιλοξενία των πληγέντων)

Όλοι οι παραπάνω μετά τις σαμπάνιες θα δείξουν φιλανθρωπία και θα φανούν συντετριμμένοι “από την ανείπωτη τραγωδία”. Γιατί αυτό είναι το κόλπο τους

Όμως αυτό που φώτισε πιο πάνω από τις φλόγες και το θάνατο ήταν η αλληλεγγύη όσων έτρεξαν να διαθέσουν σπίτια και αμάξια για να μεταφέρουν κόσμο και ζώα. Γιατί απέναντι στον θάνατο που απλόχερα μας προσφέρουν, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

provo