Για κράτος και αφεντικά οι εργάτες είναι αναλώσιμοι

29χρονος που δούλευε “μαύρα” σε μεταφορική εταιρεία στη Νεάπολη στην οδό Διμηνίου ιδιοκτησίας 56χρονου, παλεύει να επιζήσει αυτή την στιγμή στην εντατική Βόλου.
Στις 23 Γενάρη ο 56χρονος έκανε όπισθεν με φορτηγό και συνέθλιψε το σώμα του 29χρονου, που εκείνη την στιγμή βρισκόταν σε κλαρκ, από την μέση και κάτω. Ο 29χρονος δεν είχε καν άδεια να χειρίζεται κλαρκ, αλλά βόλευε να το χειρίζεται για την επιχείρηση ριψοκινδυνεύοντας τη ζωή του την ίδια.
Ο 56χρονος αρνείται πως απασχολούσε τον 29χρονο για να αποφύγει την επιβάρυνση της “μαύρης” εργασίας. Λες και αυτό θα ξεπλύνει ότι ένας εργάτης θα γλυτώσει στην καλύτερη με αναπηρία.
η οικογένεια του 29χρονου δήλωσε πως δούλευε ήδη μια βδομάδα στην επιχείρηση. Αλλά αυτό δεν αρκεί στην αστυνομία απέναντι στο λόγο του αφεντικού.
Ο 56χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ανακτήσει τις αισθήσεις του ο 29χρονος εργάτης, που μπορεί να μην συμβεί και ποτέ κι ο 56χρονος “εντιμότατος” να μην τιμωρηθεί.
Άλλωστε σήμερα ένα αφεντικό θεωρείται πιο αξιόπιστο από ένα εργάτη και μάλιστα αλβανικής καταγωγής.
Μήπως νοιάζεται το κράτος για τους ταξικούς θανάτους μεταναστών εργατών; Νοιάστηκε για το θάνατο του εργάτη από Πακιστάν στην Μηλίνα λίγο καιρό πριν, όταν καταπλακώθηκε;
Για κράτος και αφεντικά οι εργάτες είναι αναλώσιμοι.

Vectrum