Ζώντας και πεθαίνοντας στον καπιταλισμό – 30χρονη νεκρή εν ώρα εργασίας στην υπηρεσία καθαριότητας στο Κατάκολο

Η 30χρονη εργαζόταν με σύμβαση στην υπηρεσία καθαριότητας Δήμου Πύργου στο Κατάκολο. Τα ξημερώματα εν ώρα εργασίας έπεσε από το πίσω σκαλάκι του απορριματοφόρου και παρασύρθηκε από το όχημα.

Ένας ακόμη εργατικός θάνατος έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ θερινό κατάλογο εργατικών ατυχημάτων και θανάτων για το 2017. Οι συνθήκες δεν είναι, δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ αδιευκρίνιστες. Είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, το άγχος της επιβίωσης, της ανταπόκρισης σε λογαριασμούς και πάγια έξοδα, το άγχος της λήξης της σύμβασης, η φυσική εξάντληση, ο φόβος της ανεργίας, ο φόβος της πείνας και της εξαθλίωσης, είναι ο καπιταλισμός.

Ζώντας και πεθαίνοντας στον καπιταλισμό όπου κάθε ανθρώπινη ζωή υπολογίζεται βάσει κέρδους που μπορεί να παράξει και κάθε θάνατος βάσει του πόσο μπορεί να κοστίσει. Οι νεκρές εργαζόμενες, οι νεκροί εργάτες, οι θάνατοι της φτώχειας, ποτέ δεν κόστισαν τίποτα.

Για τους νεκρούς της τάξης μας οφείλουμε μίσος ταξικό.

Posted by: Vectrum

Related Posts:

One Reply to “Ζώντας και πεθαίνοντας στον καπιταλισμό – 30χρονη νεκρή εν ώρα εργασίας στην υπηρεσία καθαριότητας στο Κατάκολο”

Comments are closed.