Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ

Το διήμερο που τρέχει, ζούμε ένα κρεσέντο εθνικισμού και ρατσισμού, που προωθείται έντονα τόσο απο την πλευρά των μηχανισμών του κράτους, όσο κυρίως απο τα μμε. Με εθνικιστικές ιαχές οτι “η ελλάδα κινδυνεύει”, σ’ αυτή την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ έμπνευσης προπαγάνδα, γίνεται πλήρης ταύτιση κράτους και κοινωνίας. Όμως, πρόκειται για 2 ξεχωριστές έννοιες. Η ταύτιση κοινωνίας και κράτους έγινε πολύ πετυχημένα απο το ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας και απο το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας. Εκεί ο πολίτης λειτουργούσε σαν απολογητής του κράτους και όχι ως άνθρωπος, ως κοινωνικό όν δηλαδή. Τα αποτελέσματα αυτής της ταύτισης γνωστά. Οι φούρνοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σκορπούσαν την τέφρα των καμμένων κορμιών και οι “πολίτες” συναινούσαν σιωπηρά, γιατί απλά δεν τους αφορούσε. Ταυτίστηκαν με το κράτος στο οποίο ζούσαν, λειτουργώντας σαν απλά πιόνια των κυρίαρχων, έχοντας καταπιεί αμάσητη όλη την φασιστική ιδεολογία της κυριαρχίας.

Σε ότι αφορά τώρα το ελληνικό κράτος, πρόκειται για το ίδιο κράτος, που το 1922 μετά την αποτυχία των ιμπεριαλιστικών του σχεδίων στη μικρά ασία, αντιμετώπισε τους τότε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει και τους σημερινούς : φυλακή και εξορία. Ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, οι δομικοί αυτοί πυλώνες του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, δεν χρειάζονται απαραίτητα σκούρο δέρμα, διαφορετική γλώσσα και διαφορετική θρησκεία για να εκφραστούν ωμά και κυνικά. Μια χαρά εθνικισμό και ρατσισμό κατάπιαν και οι μικρασιάτες/ισσες τότε, σχεδόν 100 χρόνια πίσω, απο το ελληνικό κράτος κι απο την ελληνική κοινωνία. Κι ας μίλαγαν ελληνικά κι ας ήταν χριστιανοί.

Φωτο : Η Μακρόνησος δεν ξεκίνησε ως τόπος εξορίας μετά τον εμφύλιο. Είχε ενεργοποιηθεί ως τόπος εξορίας το 1922 για να μαντρώνουν εκεί μικρασιάτες και μικρασιάτισσες, για να μην “μολύνουν” την τότε ελληνική κοινωνία, όπως γίνεται τώρα στην Μόρια της Λέσβου, στην ΒΙΑΛ της Χίου κλπ. “Παστρικές”, “τουρκόσποροι” και άλλα κοσμητικά επίθετα, μαζί με εξευετελιστικές συνθήκες για ανθρώπους κατατρεγμένους, μαζί με τεράστια εκμετάλλευση (βλέπε καπνεργοστάσια, κλωστοϋφαντουργίες, βιοτεχνίες κλπ).

Και κάτι τελευταίο… Ο πόλεμος πριν απο 10-12 χρόνια ήταν πολύ μακριά μας, το Αφγανιστάν ήταν πάρα πολύ μακριά στον χάρτη. Απο τότε μέχρι σήμερα ο πόλεμος συνεχώς πλησιάζει. Τώρα είναι σχεδόν δίπλα μας. ΑΝ στα επόμενα χρόνια, το ελληνικό κράτος εμπλακεί σε πόλεμο (πχ με την Τουρκία) και αρχίσουν να βομβαρδίζονται πόλεις, λιμάνια και αεροδρόμια, και καταρεύσει η υπάρχουσα οικονομική βάση των κοινωνικών μεσοστρωμάτων, το μόνο σίγουρο είναι οτι εκατοντάδες χιλιάδες αμάχων ελλήνων υπηκόων θα προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα προς Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία, κατευθυνόμενοι/ες προς κεντρική Ευρώπη, και θα μπαίνουν σε φουσκωτά για να πάνε Ιταλία.

Τότε να δώ τι θα λένε οι ελληναράδες εθνοπατριώτες απολογητές της κρατικής βαρβαρότητας, ΑΝ η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Βουλγαρία κλείσουν τα σύνορά τους και η Ιταλία αναχαιτίζει και βουλιάζει τις βάρκες στο Ιόνιο … Στον σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό του 21ου αιώνα που ζούμε, οι χορτάτοι δεν μπορούν να συναισθανθούν τους πεινασμένους, τα κοινωνικά μεσοστρώματα πάντα εχθρεύονται της γής τους κολασμένους, ποτέ της γής τους κυρίαρχους.
Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ

(από συντροφικό προφίλ)