Τούνελ που οδηγεί σε υπόγεια πόλη βρέθηκε σε ανακαίνιση

Το 1963, ένας άνδρας στο Nevşehir επαρχία της Τουρκίας γκρέμισε έναν τοίχο του σπιτιού του. Πίσω από αυτό, ανακάλυψε ένα μυστηριώδες δωμάτιο και σύντομα ανακάλυψε ένα περίπλοκο σύστημα από τούνελ με επιπλέον δωμάτια . Τι είχε ανακαλύψει ήταν η αρχαία Derinkuyu υπόγεια πόλη στην Τουρκία.

Στο περίτεχνο υπόγειο δίκτυο περιλαμβάνονται διακριτές είσοδοι, φρεάτια εξαερισμού, πηγάδια, και συνδεδεμένα περάσματα. Ήταν ένα από τις δεκάδες υπόγειες πόλεις σκαλισμένες από βράχο στην Καππαδοκία χιλιάδες χρόνια πριν. Παρέμεινε κρυμμένη για αιώνες.

Η υπόγεια πόλη στο Derinkuyu δεν είναι ούτε η μεγαλύτερη ούτε η παλαιότερη, αλλά 18 ιστορίες για αυτήν την κάνουν να φαίνεται μοναδική.

Η πόλη ήταν πιθανότερο να χρησιμοποιείται ως ένα τεράστιο καταφύγιο για να προστατεύσει τους κατοίκους της, είτε από πολέμους ή φυσικές καταστροφές.

Είχε πρόσβαση σε καθαρό τρεχούμενο νερό τα πηγάδια δεν ήταν συνδεδεμένα με την επιφάνεια για την αποφυγή δηλητηρίασης από εχθρούς. Είχε, επίσης, σε κάθε τετράγωνο, καταστήματα, κοινόχρηστους χώρους, τάφους, οπλοστάσια ζώα, και τις οδούς διαφυγής. Υπάρχει ακόμη και ένα σχολείο, πλήρες, με ένα δωμάτιο μελέτης.

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά ανακαλύφθηκαν επειδή κάποιος αποφάσισε πως το σπίτι του χρειάζεται ανακαίνιση.z8bjw-Derinkuyu-Underground-City 6pgf1-Derinkuyu-Underground-City2 bj8do-derinkuyu-thdh-5 ktikx-derinkuyu-thdh-11 pf4xq-derinkuyu-thdh-2 rtaxo-derinkuyu-thdh-4 sso7l-derinkuyu-thdh-13