Πρόστιμο 30000 στον δολοφόνο στα Στύρα Ευβοιας

Το πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ που επέβαλε όπως ορίζει η νομοθεσία το Υπολιμεναρχείο Καρύστου στον Κωνσταντίνο Λιάπη, επειδή στις 17 Ιουλίου κακοποίησε βάναυσα μια σκυλίτσα έξω από το κατάστημα του στα Νέα Στύρα, επιβεβαίωσε με απόφαση της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Θυμίζουμε ότι ο δράστης κοπάνισε το ζώο με μια καρέκλα με αποτέλεσμα στην κουταβίτσα να γίνει ευθανασία καθώς η κατάσταση της υγείας της ήταν μη ανατρέψιμη.

Το έγκλημα αυτό, που έφερε στη δημοσιότητα το www.zoosos.gr, έγινε ευρέως γνωστό στο πανελλήνιο – αφού ασχολήθηκαν με την υπόθεση πολλά καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. – και μετά από πιέσεις, αφού είχε προηγηθεί και μια διαμαρτυρία έξω από την ταβέρνα του δράστη, η αρμόδια λιμενική αρχή επέβαλε το διοικητικό πρόστιμο στις 11 Αυγούστου 2014.

Όμως ο βασανιστής του ζώου κατέθεσε ένσταση, αφού του δίνεται αυτή η δυνατότητα. Στις 5 Σεπτεμβρίου το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε την επικύρωση του προστίμου των 30.000 ευρώ, που ο δράστης τελικά καλείται να πληρώσει.

Μάλιστα το έγγραφο αυτής της απόφασης για την επικύρωση του διοικητικού προστίμου  που φέρει την υπογραφή του διευθυντή της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής Αντώνη Πανούση δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα diavgeia.gov.gr και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που το Λιμενικό Σώμα επιβάλει διοικητικό πρόστιμο για κακοποίηση ζώου και μάλιστα επιβάλλει και το μεγαλύτερο πρόστιμο. Πρόκειται σαφέστατα για μια μεγάλη νίκη του φιλοζωικού κινήματος!

Πηγή: zoosos.gr